Hadrian / Shutterstock.com

Vrouw vermoedt dat haar kamerplant een narcis is

Het leek zo’n goede combinatie, Ilse en de felgele bloem die op haar vensterbank staat. Maar inmiddels heeft de 33-jarige Haarlemmer zo haar twijfels. Ze is bang dat haar kleurrijke kamerplant een narcis is.

“In het begin had ik niets door. Toen leek het juist aantrekkelijk, zo’n flamboyante kleurrijke bloem. Bezoek vindt hem ook altijd heel charmant. Maar achter gesloten deuren laat hij zijn echte kleuren zien.”

Volgens Ilse is de bloem van het ene op het andere moment extreem veeleisend geworden. “Als het niet precies warm en vochtig genoeg is beschadigt hij zichzelf. En ik maar denken dat het aan mijzelf ligt. Dat manipulatieve schijnt vaak voor te komen bij narcissen. Het is een emotionele vampier. Je kan niet meer echt lekker tot bloei komen als je de hele tijd zo’n narcis om je heen hebt.”

“Ik weet dat alleen een botanicus zo’n diagnose mag stellen, maar inmiddels ben ik zo ver dat ik denk: zelfs al is het geen narcis, ik hoef me niet zo te laten behandelen door een bloem. Ik denk dat ik hem maar in de gft-bak gooi. Straks gaat hij nog stekjes aanmaken en dan zit ik de rest van m’n leven aan ‘m vast.”Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat klopt. Heur haar was niet in orde, omdat de kappers gesloten zijn en wilde daarom niet met heur hoofd op de foto.
Volgende week wordt opnieuw een foto gemaakt. Dan met narcissen en roos in heur haar.