Shutterstock / Iryna Imago

Shutterstock / Iryna Imago

Ook last van dode planten? Misschien geef je ze juist té veel whiskey

Met dit warme weer is het belangrijk om goed gehydrateerd te blijven. Dat geldt voor jou, maar ook zeker voor je planten. Waar echter veel mensen de mist ingaan, is dat ze in al hun ijver per ongeluk hun planten juist te veel whiskey geven. Eeuwig zonde, want dat is dus eigenlijk helemaal niet goed voor ze.

De verwarring hierover ontstond op sociale media, waar influencers beweerden dat een scheutje whiskey wonderen deed voor planten. Het idee was dat een beetje alcohol schimmels en bacteriën zou doden, maar het ging mis toen mensen hele flessen Glenfiddich in hun gieter goten. Want wat blijkt nou: planten zijn niet gemaakt voor zulke grote hoeveelheden alcohol.

Mocht je dit nou lezen terwijl je net gisteravond de kamerplanten hebt voorzien van je Schotse lievelingsdrank, dan is er nog hoop. Volgens deskundigen kun je namelijk je planten nog redden van de effecten van whiskey met een sterke bak koffie.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *