Photographee.eu / Shutterstock

‘Ongezelligheid is het belangrijkste wapen in de strijd tegen corona’

Ongezelligheid is het belangrijkste wapen in de strijd tegen corona. Dat stelt het kabinet als antwoord op vragen waarom Primark wel open mag blijven en musea en theaters niet. “We moeten het zo zien”, zegt Rutte, “Alleen met ongezelligheid krijgen we het virus eronder. Dus geen cultuur, geen kunst, geen musea, geen theater. Ook zeker geen drank of feestjes. Liever ook geen lekker weer, of leuke gesprekken met mensen. We winnen alleen van het virus als het ongezellig is, als we te allen tijde zaken als een vibe weten te voorkomen.”

Ook afgeleiden van gezelligheid zoals een ‘moodje hoor’ of een ‘meeting die echt nice’ is, zijn als het aan het kabinet ligt verleden tijd. “Je moet zo bedenken: fun is uit den boze. Waar mensen het fijn hebben, krijgt het virus een kans. Het genieten is passé. Het gevecht tegen corona moet verbeten en ongezellig zijn. Vergelijk het met een medicijn. Smaakt dat lekker? Nee. Het medicijn is bitter, dan pas werkt het. En zo is het ook met levensvreugde en corona. Dus ga naar Ikea”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *