Shutterstock / Pheelings media

Shutterstock / Pheelings media

Hoe hard moet je lopen om weg te kunnen rennen van je problemen? Wetenschappers geven antwoord

Die blauwe brief van de Belastingdienst, ruzies met vriendinnen en dan ook nog die gruwelijke festivalkater: tijd om hard weg te rennen. Maar hoe hard moet je nou rennen om van al je ellende af te komen? Wetenschapper Erika Vorstenborsch legt het uit.

Om echt weg te kunnen rennen van je problemen, moet je volgens de wetenschapper eerst bedenken hoe groot het probleem is. Zit je ex in je nek te hijgen, dan moet je minimaal zestig kilometer per uur rennen. Gaat het om werk? Dan red je het ook wel met een kleine dertig kilometer per uur. “Let wel, dit zijn exacte snelheden”, benadrukt Vorstenbosch. “Eén kilometer meer of minder zorgt er al voor dat het probleem je direct weer inhaalt.”

Wegrennen van je problemen is volgens haar collega wetenschapper Berend een vak apart. “Je moet op ieder moment van de dag een sprint kunnen trekken op een snelheid die de meeste topsporters niet eens halen. Daarom onderzoeken we nu ook of je weg kunt fietsen van je problemen. Of skateboarden, of misschien zelfs suppen. Eigenlijk ligt er nog heel veel open, de wetenschap heeft nog niet overal een antwoord op.”

De conclusie van beide wetenschappers luidt hoe dan ook: “Als er iets gebeurt, wacht dan niet te lang en zet het direct op lopen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *