Prostock-studio / Shutterstock

7 manieren om toch achter de verjaardagsdatum te komen van die vriend die Facebook verwijderd heeft

Iedereen herkent het: je wil op Facebook even checken wanneer je goede, trouwe, schoolvriend - die je zes jaar geleden na je break-up hielp met verhuizen - nou op 16 of 19 april jarig is, maar ontdekt vervolgens dat hij zijn Facebook-account opeens verwijderd heeft. Wat nu? Hoe achterhaal je nu wanneer hij precies jarig is? Hier zijn zeven manieren om toch achter zijn geboortedatum te komen zonder het te hoeven vragen.

wernimages / Shutterstock

Optimistische en dyslectische vrouw pulkt de dag

Levensgenieter Belinda Kuijer (43) deelt op haar Facebook dagelijks inspirerende motto’s. Zo weet ze haar schare Facebookvrienden een hart onder de riem te steken in moeilijke tijden. Helaas komt de boodschap bij haar vrienden soms niet helemaal goed over. Belinda heeft namelijk dyslexie.

Holy shit: we vroegen jouw Facebookgegevens op en schrokken ons kapot van de details die we aantroffen

Na alle ophef over persoonlijke data die tech-bedrijven over ons zouden hebben, hebben we jouw gegevens maar eens opgevraagd. En we moeten zeggen dat we behoorlijk zijn geschrokken van wat onder meer Facebook allemaal van jou afweet. Scrollend door je foto’s en je chats viel het ons bijvoorbeeld op dat je vorig jaar wekenlang heel vaak op het profiel hebt gekeken van een vriendin van de persoon met wie je een relatie hebt. Dat is dan gewoon bekend daar, op het hoofdkantoor in San Francisco!