Shutterstock: Monkey Business Images

Shutterstock: Monkey Business Images

Facebook belooft: virtuele wereld metaverse nog ellendiger dan de echte

Al weken kondigt Facebook overal zijn ‘revolutionaire’ nieuwe virtuele wereld aan: de metaverse. De hype rond het samenvoegen van virtual reality, augmented reality en het internet is enorm. Facebook belooft niet teleur te stellen: de virtuele wereld metaverse wordt nog ellendiger dan de echte.

“Je moet het zo zien: je leeft gewoon je dagelijkse, ellendige leventje, maar je kunt daarbinnen een nieuwe laag creëren. Een hele extra dimensie aan de afschuw die je dagelijks voelt”, vertelt woordvoerder Kim Harvey. “Je kunt je er nu vast nog weinig bij voorstellen, maar geloof mij maar: er is werkelijk nog zoveel verschrikking te ontdekken!”

Harvey legt de metaverse uit met een klein, eenvoudig voorbeeld. “Als je vandaag de dag schoenen wilt kopen, moet je óf een keuze maken op een website op basis van een foto óf je gaat naar zo’n overvolle, nare schoenenwinkel in het stadscentrum. Met de metaverse kun je die vreselijke plek zo in je eigen woonkamer projecteren. De keiharde housemuziek, de enorme drukte, de opdringerige verkopers. Dat alles, maar dan om half acht ’s morgens in je slaapkamer. Perfect voor als je je zo beroerd voelt dat je je huis niet meer uitkomt.”

De timing van de metaverse is volgens Harvey niet toevallig. “We gaan als Facebook door een moeilijke tijd, met de onderzoeken naar de impact van onze platforms op het zelfbeeld van tieners en onze rol in haatzaaiing en genocides. De metaverse geeft je de mogelijkheid aan die wereld te ontsnappen, naar een net iets naardere, walgelijkere wereld online.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De familie Van de Buren is gezamenlijke naar Indonesië gevlogen voor een korte welverdiende vakantie en om daar meteen het klimaat en de regenwouden te redden.

Ze vliegen zondag weer met z’n allen naar Glasgow voor vakantie en om meteen de klimaatconferentie te bezoeken.

Ik vind het ook namens redactie en lezers van De Speld niet aardig van deze familie om ons zonder waarschuwing vooraf in de steek te laten.

Reageer