Prostock-studio / Shutterstock

Prostock-studio / Shutterstock

7 manieren om toch achter de verjaardagsdatum te komen van die vriend die Facebook verwijderd heeft

Iedereen herkent het: je wil op Facebook even checken wanneer je goede, trouwe, schoolvriend – die jou zes jaar geleden na je break-up hielp met verhuizen – nou op 16 of 19 april jarig is, maar ontdekt vervolgens dat hij zijn Facebook-account opeens verwijderd heeft. Wat nu? Hoe achterhaal je nu wanneer hij precies jarig is? Hier zijn zeven manieren om toch achter zijn geboortedatum te komen zonder het te hoeven vragen.

1. Stille hints
Stille hints kunnen helpen om uiteindelijk de goede datum te achterhalen. “Pff, ik ben op een maandag jarig dit jaar, wat saai”, kan je bijvoorbeeld zeggen. Met een beetje geluk noemt hij dan op welke dag hij zelf jarig is – zo blijven er nog maar ruim vijftig dagen over. Je kan ook beginnen over het weer of de beurskoersen rond zijn verjaardag; als je dit vaak genoeg doet, kan je langzaam logisch afleiden wanneer hij jarig is.

2. Gebruik een cadeautje als lokaas
“Ik heb zo’n leuk cadeautje voor je verjaardag”, zeg je tegen hem, met pretoogjes. “Maarja, ik zeg verder niks”, vervolg je. “Ik ga het niet verklappen. Je zult nog even moeten wachten tot…” en dát is het moment waarop je moet hopen dat hij het zelf invult.

3. Zijn ouders uit het niets opbellen
“Dag meneer De Vrij, ik weet niet of u me nog kent, maar ik ben een schoolvriend van Pim.” Toegegeven, het is misschien wat ongemakkelijk om zijn ouders – die je al zo’n vijftien jaar niet gezien hebt – uit het niets op hun huisnummer te bellen, maar als het ijs eenmaal gebroken is, zul je merken dat het niet zo vreemd meer voelt. Over het algemeen weten ouders bovendien exact, soms zelfs tot op het uur, wanneer hun kind geboren is, dus pleeg je het belletje niet voor niets.

4. Kijken of zijn geboortedatum in het register van de Kamer van Koophandel staat
Vrijwel alle gegevens zijn te vinden in het register van de Kamer van Koophandel, dus als je schoolvriend toevallig staat ingeschreven als ondernemer, zit je gebakken.

5. Zijn paspoort stelen
Deze methode is rechttoe, rechtaan. Extra leuk: als je eenmaal weet wanneer hij jarig is, kan je hem op die dag als cadeau zijn paspoort teruggeven.

6. Een gebroken kuitbeen veinzen, hem meelokken naar het ziekenhuis, daar doen alsof je je verzekeringspapieren bent vergeten en dan maar hopen dat hij ergens tijdens het proces aan de balie zijn geboortedatum moet noemen
Toegegeven: deze methode is niet makkelijk. Je nodigt je vriend uit voor een potje voetballen, doet daarbij – als hij even niet kijkt – alsof je plotseling je kuitbeen breekt, lokt hem daardoor mee naar het ziekenhuis, doet daar alsof je je verzekeringspas én identiteitsbewijs vergeten bent,  laat hem – en dit is cruciaal – naar de balie gaan om zich als contactpersoon op te geven en moet dan maar hopen dat hij ergens in dat proces zijn geboortedatum noemt. Het is niet zeker dat dit allemaal in de praktijk zo werkt, maar het valt te proberen.

7. Het opgeven en de vriendschap verbreken
Soms moet je ook durven loslaten in het leven.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *