Kringverjaardag in Meppel heeft een hoog Ans-kent-Ans-gehalte cover

Kringverjaardag in Meppel heeft een hoog Ans-kent-Ans-gehalte cover

Kringverjaardag in Meppel heeft een hoog Ans-kent-Ans-gehalte

Tijdens een kringverjaardag in Meppel is er sprake van een ontzettend hoog Ans-kent-Ans gehalte. In totaal zijn er drieëntwintig personen op de verjaardag van de jarige Herman aanwezig, waaronder drie dames genaamd Ans.

Om te beginnen heet de vrouw van Herman, die de kersverse leeftijd van 61 jaar achter zijn naam mag schrijven, Ans. Wat ook verklaart dat de twee genodigde Ansen haar redelijk tot goed kennen.

Als het kringgesprek in de Meppelse huiskamer eenmaal lekker op gang raakt, en Ans een verrukkelijke punt appelkruimeltaart direct opvolgt met een augurk opgerold in boterhamworst, blijkt er nog een Ans de revu te passeren.

“Kennen jullie Ans Groesink nog?” begint Ans. “Die bloemist die jaren naast de Keurslager zat.” Ans denkt even na tot het belletje rinkelt: “Och ja! Lief mens was dat, hoe is het met haar?” Ans wacht even met antwoorden tot de hap provençaalse borrelnootjes achter haar kiezen zit. “Die is dood.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *