Frederic Legrand / Shutterstock

Zuckerberg belooft bij gooi naar presidentschap geen gebruik te maken van Cambridge Analytica

Wanneer Mark Zuckerberg zich kandidaat stelt voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020, zal hij geen gebruik maken van gegevens van Cambridge Analytica. Dat verklaarde de oprichter en CEO van Facebook op zijn tijdlijn.

“Ik zal nooit in het geniep een externe partij inhuren om gegevens van burgers te verzamelen”, aldus Zuckerberg.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Ik zal nooit in het geniep een externe partij inhuren om gegevens van burgers te verzamelen”, aldus Zuckerberg.

neeeeee, daar is george soros en de rest van de bilderberggroep voor

Reageer
gravatar

Hoeft ook niet, daarvoor heeft hij de privacy-voorwaarden van facebook opgesteld. Gelukkig heb ik ze een keer gelezen toen dat bedrijf net een half jaar was opgericht en ben er maar niet aan begonnen.

Reageer
gravatar

Keek even, wat hebben die Amerikanen toch een klote accent. Niet te vreten om aan te horen. Het is een of andere fysieke afwijking.

gravatar

Ook als je een vrouw ziet die er op zich een beetje leuk uitziet dan schrik je je kapot als ze haar mond opendoet en je diezelfde barbaarse, half onverschillig half arrogante kauwende toon hoort die nog dieper in de keel is weggezakt in plaats van te zijn ontwikkeld naar wat meer finesse zoals het op een gegeven moment wat leek te gaan. Ze moeten het zelfs zo leren. Iemand zei me dat hij niet begreep hoe die Duitsers geen keelkanker krijgen van hun taal. Destijds hebben ze voor het Engels gekozen, maar ze hebben nu dezelfde intonatie waarvoor je je bijna moet laten ombouwen om het te kunnen produceren.

gravatar

Toch wel jammer dat Facebook zo in diskrediet wordt gebracht. Voor mij is het een informatiebron. ??

Trouwens, op Facebook is te lezen dat GroenLinks gebruik maakt van de diensten van Cambridge Analytica. Dat is wel te verwachten. Voor links tuig gaat niets te ver.

Die lui kennen geen goed fatsoen. ??

Corrie.

Reageer
gravatar

Cambridge Analytica onderzoekt waar de hopen en de angsten liggen van de mensen van waaruit ze stemmen, “die bij zelfs hen meestal niet bewust zijn”. Op deze onbewustheid, de illusie van het “ik” is Facebook gebaseerd en daar weer op Cambridge Analytica. Op dezelfde manier is de kiesgerechtigde altijd uitgebuit door de politiek. Vrienden met een druk op de knop in je persoonlijke zelfverdiende isolement. Ik is dus verantwoordelijk voor de ondergang van de planeet.

gravatar

Het maakt niet veel uit of Facebook gereguleerd wordt of niet, het ligt aan de massa of ze zich laten manipuleren. Het is vergelijkbaar met de seksuele moraal. Wat een paar decennia geleden bon ton was, is nu crimineel. Seks is getransfereerd naar social media. Veilig vrijen. De ernst is werkelijk dat digitalisering door als ondernemer de staat wordt verplicht of als onontkoombaar wordt gedefinieerd. Altijd dezelfde trucs waaraan ze verslaafd zijn. En bijvoorbeeld Centraal Bureau Statistiek (CBS) wil ons liberaliseren, het moet daarvoor meer onderzoek doen zoals alle instanties die almaar dieper in uw privégegevens gaan graven, en u bent nog meer een commercieel object. Het leidmotief daarbij is steeds weer de strijd tegen fascisme, Russen, Wilders of terrorisme (ofwel de angsten die ook door Cambridge Analytica zijn geïndexeerd) ingebed in de hersenverwekende repetitieve zelfbedieningscommentaren zoals hier; de meeste bezoekers ook bij de Speld komen nu eenmaal van Facebook) terwijl ze zelf de oorzaak zijn van de problemen om de keuzevrijheid van de consument te ‘vereenvoudigen’.

gravatar

Een van de meest typische voorbeelden van de werkwijze van Cambridge Analytica om de verkiezingen te beïnvloeden is Corrie van Hiernaast, gebaseerd op een model dat ontleend is aan de gegevens uit Facebook profielen.

gravatar

De reactie hierboven van de Maitreya is taalkundig wat moeilijk toegankelijk geformuleerd. Maar de strekking klopt; afgeven op Facebook en zijn uitbater Zuckerberg is nu even bonton, maar hoeveel “afgevers” zijn zelf nog actief op dit algoritmisch besmette medium? En Maïtreya: v.w.b. het CBS geldt: “Cijfers kunnen niet liegen, maar leugenaars kunnen uitstekend cijferen”.