Chris Bloom / Flickr

Alle leuke mensen zijn van Facebook af

Alle leuke mensen zijn van Facebook af. Dat zeggen onderzoekers van de Yale University. Volgens de onderzoekers hebben alle interessante mensen de afgelopen twee jaar hun account verwijderd of zijn ze niet meer actief vanwege hun interessante leven.

“Iedereen met ook maar een greintje leven is verdwenen”, zegt hoofdonderzoeker Derrick Cowbridge. “Met de types die zijn overgebleven is geen land te bezeilen. Van die lui die foto’s delen van de verjaardag van hun 87-jarige oma in een partycentrum, of opiniestukken van The New York Times aanbevelen op hun tijdlijn, of van die wannabes die geïnteresseerd zijn in allerlei evenementen waar ze nooit naartoe gaan, of reageren op berichten van ‘tag deze persoon’. Jezus Christus. Zo kan ik nog wel doorgaan: iedereen met Facebook weet wel waar ik het over heb.”

Volgens Cowbridge komen de conclusies van zijn onderzoek overeen met de communis opinio op Facebook zelf. “Iedereen is het er mee eens dat er alleen nog maar saaie mensen over zijn, alleen zijn maar weinig mensen zich ervan bewust dat ze zelf ook onderdeel van die groep uitmaken. Iedereen denkt dat ie de uitzondering is, het lichtpuntje in de duisternis. Maar in werkelijkheid zitten ze niet op Facebook om te zien hoe om te zien hoe oninteressant de levens van andere mensen zijn, maar zijn ze zelf gewoon ongelofelijk saai, vervelend en overbodig.”

Geef je vrienden en familie een toekomst cadeau met De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De leukste mensen hebben nooit op Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn of dergelijke jammerlijke sites gezeten en reageren alleen op Speld-artikelen.

Reageer
gravatar

Mijn laatste bericht is van Facebook zelf, dat ik jarig zou zijn geweest en dat is idd al bijna een jaar geleden. Ik ergerde mij aan de mensen die alles maar delen waar ik geen deel van wil uitmaken. Ik heb nu ook maar gelijk nieuwe vrienden gevonden die niet meer op facebook zitten. Het leven kan zo mooi zijn.

Reageer
gravatar

Klopt, maar ik had dit ook al op Facebook gelezen haha.

Oh, trouwens, kijk ook eens op mijn FB pagina voor foto’s van het feestje van mijn oud-tante. Ze is 93, maar nog zo flink! Ze maakt nog zelf haar eigen kunstgebit schoon zelfs

Reageer