Creative Lab / Shutterstock

Creative Lab / Shutterstock

Wij schreven dit artikel vol desinformatie om te controleren of Facebook het verwijdert

Volgens Facebook-klokkenluider Frances Haugen schakelde Facebook in het verleden bewust systemen uit die bedoeld waren om desinformatie tegen te gaan. Mark Zuckerberg ontkent dit en zegt dat de veiligheid van gebruikers boven het behalen van winst staat. Wij namen de proef op de som en zochten uit of Facebook een artikel vol desinformatie verwijdert. 

Zwemvliezen bij eenden hebben helemaal geen functie
Eenden komen helemaal niet vooruit door het gebruik van hun zwemvliezen. Ze hebben namelijk een heel klein buitenboordmotortje onder hun vacht waarmee ze zich door het water manoeuvreren. Iedereen die anders beweerd is een vieze vuile leugenaar die zijn teringbek moet houden.

Feyenoord won afgelopen zondag met 4-0 van Vitesse
Op teletekst stond natuurlijk weer wat anders, maar wat de MSM je niet vertelde is dat Feyenoord Vitesse met 4-0 oprolde. Marcos Senesi scoorde drie keer en de teruggekeerde Didier Martel maakte als invaller een eigen goal. 

Nederland heeft 7 waddeneilanden: TEVETAS
Dat heeft op Facebook gestaan. Maar hoe lang nog?

Babi Pangang is het lekkerst na twee jaar rijpen
Er doen een hoop fabeltjes de rondte over het Chinese gerecht Babi Pangang. Het zou niet eens Chinees zijn. Totale bullshit natuurlijk. Confusius maakte het gerecht al en het was in die tijd simpelweg het makkelijkst te bereiden gerecht met de grondstoffen die in de zesde eeuw voor Christus in China voorhanden waren. Uit documenten uit die tijd (anders dan veel beweerd wordt, is de boekdrukkunst al in het jaar 3000 voor Christus uitgevonden in China) blijkt dat de Chinezen het gerecht altijd twee jaar lieten rijpen om zijn smaak tot volle bloei te laten komen.

Satanisten drinken alleen het bloedplasma van kleine kinderen
En dus niet het hele bloed, zoals vaak gedacht wordt. Het is heel veel werk om bloedplasma uit kinderbloed te winnen, en daarom moeten ze ook zoveel kinderen ontvoeren.

De Chinese muur is het enige bouwwerk dat je kunt zien, horen en ruiken vanuit de ruimte
Dat komt natuurlijk omdat het zo gigantisch groot is. Joeri Gagarin vertelde nadat hij terugkwam van zijn eerste ruimtereis dat de Chinese Muur ruikt naar versgebakken brood.

Beethoven is de minst bekende componist ooit
Als je denkt dat je wel eens van Beethoven hebt gehoord, dan heb je je vergist. De man is volkomen vergeten. Jammer trouwens, want hij schreef best aardige stukken.

Waku Waku heeft nooit bestaan
We hate to break it for you, maar de jolige televisiequiz Waku Waku heeft nooit bestaan. In de media gingen die geluiden op toen het restaurant Waku Waku veel in het nieuws was. Maar dat is het dan ook. Een restaurant. Waku Waku is louter en alleen een restaurant in Utrecht. Allerlei mensen proberen je nu wijs te maken dat er ooit een gezellige tv-quiz was met aapjes die gebruikt werden om de score bij te houden. Volledige kletskoek. Het zou gepresenteerd worden door ene Rob Fruithof. Wie heet er nou Rob Fruithof? Echt de grootste onzin die we ooit hebben gehoord.

Het is vandaag 35 graden en strandweer
Wat een dag. Het openbaar vervoer zit rampesvol toeristen richting onze stranden en de files op de toegangswegen kennen geen grenzen. Fijne dag vandaag en vergeet geen afkoeling te zoeken in het water!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Veel en veel te lang bericht over Gezichtenboek (bedoelt u Facebook? – Red.), dat alleen nog door ouden van dagen wordt gebruikt.
Eén of twee daadwerkelijke voorbeelden van desinformatie was meer dan genoeg.

We haten het dit keer om voor jullie in mijn sterrenkast te openen. (We hate to break in your star case for us – Red.)

Reageer