Shutterstock / Peter Bernik

Man doet zich op social media voor als iemand die niets om social media geeft

'Zijn sociale media eigenlijk wel zo sociaal?'

Als het aan de 22-jarige David uit Raalte ligt, kan social media hem evengoed gestolen worden. Dat meldde hij vanochtend op zijn Facebook-account, met een indrukwekkende driehonderd likes als resultaat.

“Je moet disconnecten om te connecten.” Met teksten als deze zet David vaak mensen aan het denken op Facebook, Instagram, Twitter en Tumblr. Hij stelt de vragen waar zijn online persoonlijkheid mee zit, zoals “vind-ik-leuk of vind-ik-verslavend?” en “iedereen heeft het wel altijd over ‘sociale media’ maar is het eigenlijk wel zo sociaal?”. Ook deelt hij graag tekeningen van mensen die vastgeketend zijn aan hun telefoon of die Facebook-duimpjes als handen hebben.

David is dankbaar dat hij op de digitale platformen kan zijn wie hij wil zijn, namelijk iemand die niets om social media geeft. “Social media zitten vol met mensen die social media haten”, vertelt David. “Online heb ik de vrijheid om me te presenteren als iemand die zijn accounts zo zou kunnen verwijderen en me hiermee dus razend populair te maken. Dat vind ik enorm waardevol.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tja, ik zou hier nu ook wel kunnen reageren maar dat interesseert toch niemand een fluit. Mijn eigen reacties laten mezelf trouwens even koud en ook dat lijkt verder niemand iets te kunnen interesseren.

Reageer
gravatar

Je bent me vóór. Ik vind dat forum daar ook helemaal niks. Volgens mij kom je daar alleen als je werkelijk he-le-maal niks anders kunt verzinnen. Maar ja, wat helpt het dat ik dit zeg? Die zielige lui gaan toch wel door met hun interessantdoenerij. Mij niet gezien, ik heb een kat.

gravatar

David uit Raalte presenteert zich op LinkedIn.

Overigens wijkt zijn profiel nauwelijks af van de gebruikelijke hoge eigendunk op LinkedIn, zoals sociaal, initiatiefrijk, ruime ervaring, ondernemend, flexibel, humorvol, zelfverzekerd, zelfstandig, creatief, ijverig, behulpzaam, rechtvaardig, spontaan, sportief, bescheiden, goed leider, snelle denker, beslisvaardig, verantwoordelijk, zorgzaam, zorgvuldig, luisteraar, ruimdenkend, royaal, organisatorisch, verdraagzaam, goede onderhandelaar, idealistisch, meegaand enzovoorts.

Reageer
gravatar

Met de 22-jarige David uit Raalte kan ik mij wel identificeren.

Al die gasten die de hele dag op Facebook zitten? Hmm., hebben ze niets beters te doen? Zijn ze soms werkeloos? Of zijn het half dronken linkse gekkies die met pensioen zijn en zich rot vervelen?

Er zijn ook zoveel Facebooksites met door linkse gekkies verspreidt fake news. Gelukkig heeft Facebook een tool dat het linkse fake news schift. Je krijgt dan alleen nog maar betrouwbaar nieuws dat je fijn vindt om te lezen.

TIP: Wanneer je van al dat fake news af wilt moet je de Facebooksite van ?meneer Wilders van de PVV ? een aantal malen liken. Facebook maakt dan een profiel van je aan en dan krijg je alleen nog maar berichten die betrouwbaar en fijn zijn.

https://nl-nl.facebook.com/geertwilders/

Corrie.

Reageer
gravatar

Do Do, je bent het bijwoord over vergeten. Jouw overigens correcte advies moet dus luiden:

Als je echt van nepnieuws af wil zijn, sla je de reacties van Corrie over.
Zij zit hier op De Speld en elders er altijd naast wat de waarheid betreft.

gravatar

Mensen proberen me steeds te helpen geloof te bestrijden. Dat doen ze niet. Als ik zeg dat ik er niets mee te maken heb bedoel ik dat letterlijk: ik ben noch voor noch tegen, ze zijn beide dezelfde binding. Maar de meest mensen willen held zijn in hun verveling.

gravatar

Hmja, dit maakt het al wat complexer. En daardoor wat boeiender. Of eigenlijk weet ik dat niet, want ik ken u niet. Atheïsten, theïsten, agnosten: ze kunnen allemaal saai of boeiend zijn. Schud ze eens de hand, pas dan wordt het interessant.