Shutterstock / Ground Picture

Shutterstock / Ground Picture

Vrouw verwijdert Instagram van telefoon zodat ze voortaan via Safari haar Instagram kan checken

De 25-jarige Ines besloot deze week het voortaan even helemaal anders te doen: ze verwijderde de Instagram App van haar telefoon zodat ze haar Instagram voortaan via de Safari App op haar telefoon kan checken. “Ik merkte dat het verversen van mijn tijdlijn en het scrollen door stories een vorm van obsessief automatisme begon te krijgen. Al voordat ik een wc binnenliep zat ik vier Reels diep. Toen ik ook nog eens mijn schermtijd zag wist ik dat het zo niet langer kon”, vertelt Ines met een schuin oog op haar telefoon gericht.

“Ik heb toen de moeilijke maar nodige beslissing gemaakt om de app te verwijderen. Voortaan check ik mijn tijdlijn tien keer per dag via Safari. Het inloggen kost me iets meer werk en het gebruik is net iets minder handig maar goed, wel fijn om eindelijk van die verslavende app af te zijn.” Ines is nog aan het overwegen om TikTok’s voortaan niet meer via TikTok te kijken maar via YouTube Shorts.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *