Shutterstock / wavebreakmedia & Hakase_420

Shutterstock / wavebreakmedia & Hakase_420

Sanne was vroeger een paardenmeisje en is nu verslaafd aan ketamine

Posters, pennen, t-shirts, gummen, stickers, mokken en boeken: alles in het leven van Sanne was vroeger bedekt met paarden. Elke dag na school fietste zij naar de manege waar ze haar hoofd begroef onder de manen van haar favoriete pony’s, de zomers bracht ze door op ponykamp en in plaats van scharrelen met jongens keek ze paardenfilms.

Haar liefde voor paarden nam op haar 20e levensjaar een ernstige afslag: ze raakte verslaafd aan ketamine. “Ik wilde nog dichter bij de ervaringen van het paard zijn”, vertelt ze terwijl ze het gouden hangertje van een paard tussen haar vingers knijpt. “Het begon allemaal onschuldig op een feestje een keer. Ondertussen gebruik ik een gram per dag.”

Sanne zit nu in paardentherapie waarbij de paarden je helpen in het proces van bewustwording. “Het geeft me veel steun. Je voelt dat je hetzelfde hebt meegemaakt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *