GaudiLab / Shutterstock

GaudiLab / Shutterstock

Man verslaafd aan praten over drugs

Voor hem was het de normaalste zaak van de wereld: met een groep vrienden afspreken, naar een festival of kroeg en daarvoor eerst nog even snel een anekdote over de laatste keer dat hij Keta gebruikte. Maar toen de 24-jarige Jordy merkte dat de drang naar het praten over drugs hem het plezier van de avond ontnam besloot hij af te kicken.

“Het was voor mij de normaalste zaak van de wereld”, vertelt Jordy aan de keukentafel bij hem thuis. “Ging je naar een feestje, dan deelde je eerst uitgebreid wat magic truffels eigenlijk doen met je reukvermogen. Of je somde op hoe veel minder schadelijk XTC eigenlijk voor je hersenen is dan alcohol. In het begin had ik helemaal niet door hoe verslavend dat was.”

Nadat hij een aantal van zijn beste vrienden had verloren was het voor Jordy duidelijk dat hij echt moest stoppen. “Op een gegeven moment had ik ’s avonds alleen nog contact met een groep gasten die zelf ook verslaafd waren. Je gaat dan samen steeds vreemdere anekdotes delen, puur om nog wat te voelen. Ik ging zelfs experimenteren met Peruaanse fluistertechnieken, toen wist ik dat ik echt aan de bel moest trekken.”

Sinds hij vaker zijn woorden inslikt gaat het een stuk beter met Jordy. “Ik heb weer meer energie en ben zelfs laatst met een oude vriend weer wat gaan drinken in de kroeg. Hij vroeg of ik nog weleens praatte over drugs, maar gelukkig is dat nu verleden tijd. Inmiddels heb ik wel een nieuwe verslaving: praten over beleggen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Laatste nieuws

Een Poolse activist heeft de heilige Sint Pieterskerk in Rome ontheiligt door zich in de buurt van het altaar te ontkleden. Daardoor werd het altaar onbruikbaar en dus werd bidden tot de drie-eenheid in de kerk onmogelijk.

In het bijzijn van andere kardinalen en bisschoppen voerde kardinaal Mauro Gambetti de zogeheten boetedoening uit. Daarbij werd het altaar 44 maal schoongespoeld met met gechloreerd heilig water, waarna het marmeren geval met gezegend wonderolie werd ingewreven.

De godslasterende Pool werd door de Zwitserse Garde ingerekend. Al zijn aflaten werden hem afgenomen. Na zijn overlijden kan hij het vagevuur vergeten. Hij gaar regelrecht naar de hel.

Reageer
gravatar

Actueel nieuws

De Eurostart rijdt vanaf 2024 voortaan via Schiphol, omdat vanaf die datum alleen daar voldoende douaniers in controle-hokjes verblijven.

In Nederland neemt het bezoek aan oude Duitse bunkers toe door de toenamen van het aantal dictators in Europa.

Joran van der Sloot verhuist naar een Amerikaanse gevangenis, want hij verstond het Peruaanse Spaans van het gevangenispersoneel in Lima niet.

Reageer
gravatar

vervolg

CU-leider Mirjam Bikker eist op een CU-congres haalbare asielplannen volgens oudtestamentische criteria.

VVD-leider Mark Rutte belooft op een VVD-congres een substantieel pakket aan maatregelen voor het beperken van de migratie. Hij vertrouwt erop dat de kiezers dit binnen enkele weken zijn vergeten, zodat hij zijn belofte niet behoeft te onthouden.

Dit waren enkele korte leerzame voorbeelden voor de redactie.

gravatar

Ik heb er ook eentje:

PVV-leider Wilders wil ons leger inzetten tegen asieloverlast.
Op mijn verzoek heeft de commandant der Nederlandse Strijdkrachten, generaal Onno Eichelsheim, een peleton garderegiment Grenadiers met handgranaten en repeteergeweren en een stuk of wat kanonnen met bedieningspersoneel toegezegd.