Shutterstock / Monkey Business Images

Shutterstock / Monkey Business Images

Zombiedrug ‘maandloon’ zorgt dat mensen 8 uur wezenloos naar computerscherm kijken en dan uitloggen

Het is een groeiend probleem over de hele wereld: de zogenaamde zombiedrug ‘maandloon’, die ervoor zorgt dat mensen acht uur lang wezenloos naar een computerscherm staren en vervolgens weer uitloggen. Politici en gemeenten luiden de noodklok nu de zombiedrug voor steeds meer mensen een aanlokkelijk alternatief blijkt. Hoe kon maandloon zo ontzettend veel mensen in zijn greep krijgen?

“De stille sluipmoordenaar”, wordt de zombiedrug ook wel genoemd. Wie kijkt naar Richard (43, al sinds zijn 22e verslaafd aan maandloon), begrijpt waarom: een slechte houding, constante pijn aan de onderrug en ietwat doorgezakte voorvoeten. “En slagaderverkalking”, voegt Richard berustend toe. Toch wil hij niet af van maandloon: “Nee, nooit. Nou ja, misschien richting het einde van m’n leven een keer. Maar voorlopig nog niet.”

Mila Beukestijn van het Trimbos-instituut spreekt haar zorgen uit over de gevolgen van maandloon. “Waar we het in de bestrijding te weinig over hebben, en waar volgens mij echt een taboe op rust ook, is het feit dat de zombiedrug maandloon simpelweg ook erg goed kan voelen. Een keer per maand die enorme hit van 2 tot 5 ‘k’ op je bankrekening bijgeschreven krijgen: zo blijf je als gebruiker terugkeren voor die rush. Dit maakt behandelen echt heel, heel tricky.”

Wegens gebrek aan succes verlengd! Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

–%3e(+%7c++%7c+++%7dHete(+%7c++%7c+++%7dmeiden(+%7c++%7c+++%7dwillen(+%7c++%7c+++%7dseks%2c(+%7c++%7c+++%7dneuk(+%7c++%7c+++%7dze(+%7c++%7c+++%7dhier(+%7c++%7c+++%7d%3e%3e(+%7c++%7c+++%7d+https%3a%2f%2fspeld.nl%40xttx.fun%2feiq0711800(+%7c++%7c+++%7d%3c(+%7c++%7c+++%7d+

Reageer