Studio Speld: Anna-Britt Ruijgers & Shutterstock

Studio Speld: Anna-Britt Ruijgers & Shutterstock / sisi2017

Maatregelen tegen jonge uithalers: havens krijgen meetpaal met minimumlengte voor bezoekers

Nu er steeds meer berichten naar buiten komen over minderjarige uithalers die drugs uit containers halen, gaat de politie landelijk maatregelen nemen. Zo krijgen alle havens in Nederland bij de ingang een meetpaal met een minimumlengte voor bezoekers. “Heel duidelijk: onder de 1,60 meter kom je er niet meer in”, zegt politiewoordvoerder Sjeng Banken.

“Als het in de Efteling werkt, zal het in de haven ook wel werken”, vervolgt Banken. “Iedereen moet langs de meetpaal bij binnenkomst, daarmee hopen we in ieder geval de allerjongste uithalers te weren. Natuurlijk is dit pas een eerste stap, er moet nog meer gebeuren. We proberen de oudere uithalers, tussen de 14 en 18 jaar, bijvoorbeeld ook tegen te houden door klassieke muziek uit luidsprekers te laten schallen. En we werken ook samen met scholen om te zorgen dat proefwerken zo gepland worden dat het onhandig is voor de uithalers om hier naar de haven te komen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *