David MG / Shutterstock

Merendeel gebruikt Facebook vooral om op de hoogte te blijven van welke complottheorieën hun familieleden geloven

Steeds meer gebruikers verlaten Facebook uit privacy-overwegingen of om hun tijd beter te besteden, maar er zijn ook gebruikers die goede redenen hebben om te blijven. Merel (25) vindt het sociale medium handig om op de hoogte te blijven van de complottheorieën die haar familieleden geloven.

“Omdat we ver uit elkaar wonen zie ik mijn familie niet zo vaak”, legt Merel uit. “Maar als ik via hun Facebook lees dat Covid-19 een verzinsel is van de globalistische elite, of dat een meubelbedrijf via hun webshop ontvoerde kinderen verkoopt, dan ben ik toch weer even op de hoogte van wat ze bezighoudt.”

Merel zal haar Facebook daarom voorlopig nog niet verwijderen. “Het is heel makkelijk om het contact met je familie kwijt te raken, maar via Facebook kunnen we elkaar gewoon nog een berichtje sturen. Dan vraag ik bijvoorbeeld hoe het gaat met de kat, of zij vragen aan mij wat ik vind van de banden tussen het RIVM en Satan. Dat zou ik niet willen missen.”

Contact houden met doorgedraaide familie is volgens een onderzoek van de Universiteit Twente niet de enige reden waarom mensen op Facebook blijven. Een groot percentage van de gebruikers gaf aan Facebook vooral te gebruiken om aan de wereld kenbaar te maken dat Mark Rutte een hagedis is.

Volg De Pin ook op Instagram voor meer haarscherp nieuws!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *