SG SHOT / Shutterstock

SG SHOT / Shutterstock

Samengestelde 23-koppige familie Beuker/Langejans stelt verkenner aan voor formatie Kerstdagen

'Wie kan en wil wanneer eten bij wie?'

De familie Beuker/Langejans wacht een zware uitdaging: Eerste en Tweede Kerstdag moeten zó worden geformeerd dat zoveel mogelijk leden van de 23-koppige familie aan tafel hebben gezeten. Maar de wensen over wie waar wanneer eet, lopen sterk uiteen. De familie heeft inmiddels een verkenner aangesteld in de vorm van buurman Jos.

"Een flinke uitdaging", stelt Jos nadat hij de eerste vijf familieleden heeft gesproken. "Het is een samengestelde familie sinds de scheiding en het hertrouwen van Hans met Tinie. Niet alle stiefkinderen voelen zich er klaar voor om de feestdagen met hun nieuwe stiefvader door te brengen, dus daar ga je al. Een meerderheid van de familie vinden wordt zo erg lastig, want sommige stiefkinderen hebben elkaar onderling daar ook bepaalde beloftes over gedaan. Als het ene kind al heeft gezegd liever nog een jaar te wachten, kom je op z'n best uit bij een soort gedoogconstructie."

Daarnaast hebben sommige kinderen al breekpunten geformuleerd. "Aan Hans z'n kant zijn Lisa, Freek en hun kinderen vegetarisch en nog steeds boos over de kiloknalkalkoen die Hans vorig jaar op tafel heeft gezet. En in de familie van Tinie waren er vorig jaar klachten over de bezoekers op Tweede Kerstdag, die zich gepasseerd voelden omdat ze de kliekjes van de dag van tevoren aten. Het is wel belangrijk dat die kinderen wat water bij de wijn leren doen, want anders komen we er niet uit met z'n allen.

"Mocht het inderdaad niet lukken, dan sluit Jos niet uit dat er nieuwe Feestdagen moeten worden georganiseerd: "Dan gaan Hans en Tinie tijdens de Kerstdagen gewoon lekker met elkaar eten, en dan proberen we het in januari en februari wel weer."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *