SG SHOT / Shutterstock

Onderzoek: mensen met Facebook gemiddeld één keer per jaar vaker jarig

Mensen met een Facebook-account zijn gemiddeld één keer per jaar vaker jarig dan mensen zonder een Facebook-account. Dat zijn de resultaten van een onderzoek door een groepje onderzoekers aan de Universiteit van Leiden.

“Voor het onderzoek namen we een online-survey af onder een grote groep Nederlanders waarin we hen vroegen naar de hoeveelheid felicitaties die zij kregen op hun verjaardag. Hieruit kwam naar voren dat mensen zonder een Facebook-account gemiddeld 100% minder felicitaties kreeg op hun verjaardag dan mensen met een Facebook-account”, vertelt Hans de Worm, een van de onderzoekers. “Hieruit denken wij te concluderen dat mensen met een Facebook-account gemiddeld 1 keer jaar vaker jarig zijn dan mensen zonder een Facebook-account.”

Een duidelijke oorzaak voor deze bevinding is er nog niet. “Dat is iets voor een vervolgonderzoek.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *