Shutterstock.com / Goodluz

Man vaker gefeliciteerd door algoritmen dan door zijn eigen vrienden

'Heel attent!'

Cornelis wordt vandaag 39. Een mooie dag, waarop hij vaker wordt gefeliciteerd door algoritmen dan door zijn eigen vrienden. “Mijn mailbox puilt uit met attente mailtjes van bedrijven”, vertelt Cornelis enthousiast. “Van Vliegtickets.nl tot een lokale winkel voor hardloopschoenen. Allemaal wensen ze mij het allerbeste.”

Hij opent zijn mailbox om de felicitaties van de sportschool in zijn oude woonplaats te laten zien. “Hier, kijk dan, ik heb me acht jaar geleden een keer ingeschreven voor een proefabonnement. Nou, die feliciteren me tot op de dag van vandaag nog altijd netjes met mijn verjaardag. Zo attent! Dat kan ik van mijn goede vriend Ruud niet zeggen. Die doet als ik hem bel altijd net alsof hij zijn kinderen naar pianoles moet brengen.”

Vroeger schreven zijn vrienden nog wel eens “Gefeliciteerd” of “van harte” op zijn Facebookwall. Maar zelfs daar komt het tegenwoordig nauwelijks meer van. “Gelukkig zijn er nog de algoritmen”, zegt Cornelis. “Die vergeten je niet. Je weet tenminste wat je aan hen hebt.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ik heb zelf een algoritme gebruikt die een complexiteit heeft van O(n!). Nu wordt ik overrompeld met felicitaties dat ik maar een bot geschreven heeft om die felicitaties af te vangen!

Reageer
gravatar

Ik heb al honderden leuke reacties geplaatst bij Speldberichten, en de redactie kent mijn mailadres, maar mij een bedankje sturen voor het verhogen van de pret? Ho maar. Wat een arrogante lui. Het zijn zeker allemaal mensen uit de grote stad.

Reageer
gravatar

Dat heb ik ook. Na honderden leuke reacties geplaatst te hebben zou je toch een bedankje van De Speld verwachten. Maar nee hoor, niets, nada, kuch nahie. Terwijl ik toch recordhouder in het aantal likes ben (253)

?Ik word ge-like-d dus ik besta.?

Corrie.