Shutterstock / Daria Lukoiko

Shutterstock / Daria Lukoiko

Stemacteur wiens betaalde klussen zijn vervangen door AI heeft nu tijd over voor het doen van onbetaalde klussen

Een stemacteur van wie alle betaalde klussen zijn vervangen door een AI heeft nu gelukkig alle tijd van de wereld voor onbetaalde klussen. “Het was balen dat mijn oude opdrachtgever een computerversie van mijn stem gebruikt en dat mijn inkomsten op een kwart van het oude niveau zitten. Van de andere kant: onbetaalde klussen zijn vaak veel leuker. Het is gewoon heel gaaf om enkel aan zogenaamde ‘passieprojecten’ te werken.”

Uiteraard ziet de stemacteur ook wel dat hij op den duur weer inkomsten nodig heeft. “Van liefde alleen kan je niet leven”, glimlacht hij weemoedig. “Gelukkig heb ik altijd nog een ‘troefkaart’: ik kan hartstikke goed teksten schrijven, dus als het op den duur niet meer lukt met acteren, ga ik mijn diensten als tekstschrijver aanbieden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *