StudioSpeld/Shutterstock

StudioSpeld/Shutterstock

Captcha-test wordt lastiger gemaakt om bots tegen te gaan

De Captcha-test zal vanaf volgende maand lastiger worden gemaakt om bots te bestrijden, zo maakt het ANP bekend. De verificatietest zal de kennis van gebruikers op het gebied van onder meer literatuur, sport, gastronomie en wereldpolitiek bevragen om zo te beoordelen of ze wel ‘echte’ mensen zijn.

Zo kunnen gebruikers gevraagd worden om alle afbeeldingen van dichters die onderdeel waren van de literaire stroming de Vijftigers aan te klikken. Bij andere Captcha-testen wordt er bijvoorbeeld verzocht om verschillende wielrenners van dezelfde ploeg in een groot peloton van elkaar te onderscheiden of moeten gebruikers aangeven welke legerleiders ooit aan de basis van een militaire junta hebben gestaan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *