Bron: Shutterstock

Holy shit: we vroegen jouw Facebookgegevens op en schrokken ons kapot van de details die we aantroffen

Na alle ophef over persoonlijke data die tech-bedrijven over ons zouden hebben, hebben we jouw gegevens maar eens opgevraagd. En we moeten zeggen dat we behoorlijk zijn geschrokken van wat onder meer Facebook allemaal van jou afweet.

Scrollend door je foto’s en je chats viel het ons bijvoorbeeld op dat je vorig jaar wekenlang heel vaak op het profiel hebt gekeken van een vriendin van de persoon met wie je een relatie hebt. Dat is dan gewoon bekend daar, op het hoofdkantoor in San Francisco!

Ook saillant was het gesprek dat je parallel hield toen je een vriend van je troostte omdat ze een burnout had, maar tegelijkertijd je beklag over dat zeikende mens deed tegenover een andere vriend. Als je er bij stilstaat is het eigenlijk helemaal niet prettig dat zo’n bedrijf als Facebook dat dan over jou weet, vind je niet?

Gek genoeg heeft het bedrijf ook alle data in haar bezit van dingen die je eigenlijk alweer had verwijderd, zoals die keer dat je snel je like had ingetrokken die je had achtergelaten op de persoonlijke pagina van een fetishpornomodel. Ergens zit er dus iemand bij Facebook waarschijnlijk te lachen omdat jij geil wordt van mensen zonder benen!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is geen satire, maar gewoon waar.

Welbeschouwd kan de conclusie worden getrokken dat die Sleepwet en het gezeik erover totaal overbodig is, hoewel bepaalde softwareontwikkelaars daar natuurlijk anders over denken.

Reageer
gravatar

Ik begrijp het.

Onze diensten moeten hun informatie gewoon bij Facebook gaan vragen.
En die zegt dan: ‘Geen probleem. Wat wil je weten?’

Nou zijn er mensen die geen pagina op Facebook hebben. Maar dat wordt ten dele gecompenseerd door de knoppen die Facebook op andermans webpagina’s mag plaatsen. Tegen betaling, geld stinkt niet.

Behalve bij de slimpiepers die die knoppen blokkeren.
Zoals ik, woehahaha!

gravatar

Nee-nee-nee.

Dat heet ‘interessantdoenerij’, in kombinatie met opkijken tegen de in hun ogen blijkbaar superieure Engelse taal, met bovendien gebrek aan respekt voor de eigen kultuur, met hoogst waarschijnlijk een sterk onvermogen de eigen taal correct te spreken, en nog veel duidelijker: te schrijven. Wat overigens meestal ook geldt voor de enige buitenlandse taal die ze menen te beheersen en zo graag willen demonstreren: het Engels.

Dat kort samengevat.

Een mond vol, maar het is dan ook een heel komplex van minderwaarheid.

Jammer-jammer-jammer.

gravatar

Omdat ik er zelf tien jaar geleden over begonnen ben, dat wist ik allang en veel meer. De geïndoctrineerde mongolen zijn verwonderd over lekken maar ze paraderen al de hele tijd. In de tussentijd is alles waar ze op gestemd hebben dezelfde corrupte commerciële pulp. Wel rechtvaardig dat ze door hun eigen vrienden om zeep geholpen worden. Want het ligt niet aan Facebook, dat is enkel het mechanische omhulsel van hun waanzin dat ze met diezelfde achterlijke naïviteit de schuld geven. Er is geen alternatief, want als je zolang volhoudt is het karma waar je de rest van je leven niet meer van afkomt.

gravatar

Who cares dat Facebook al je data verzameld? Je krijgt daardoor gratis alle witjes en weetjes van Facebook die je fijn vindt om te zien.

Een gepersonaliseerde Facebook vind ik prima. Ik heb niets te verbergen.

✅Lekker gemakkelijk!✅

Corrie.

Reageer