Wikicommons/CC BY Mark Zuckerberg on stage at Facebook's F8 Conference

Facebook werkt aan een revolutionaire nieuwe manier om je eenzaam en ongelukkig te maken

'We zijn optimistisch dat de mens van toekomst eenzamer zal zijn dan ooit'

Tijdens een keynote in Silicon Valley heeft techgigant Facebook gisteren innovatieve plannen gepresenteerd om eenzaamheid en misère te optimaliseren voor de 21ste eeuw.

Revolutionizing misery
Het afgelopen decennium heeft Facebook een platform ontwikkeld waarmee ze gebruikers 743 keer per minuut afleiden. Zuckerberg: “Dit heeft de hersenstructuur van gebruikers veranderd, waardoor ze nu aandachtsspanne van een pasgeboren puppy hebben. Tegelijkertijd voedt het platform narcisme waardoor er een schijnwerkelijkheid ontstaat van mensen die gelukkig zijn. Gebruikers meten zich met deze schijnwerkelijkheid en zijn zich eenzamer en ongelukkiger gaan voelen. Nu is het tijd voor de volgende stap.”

Disrupting happiness
“Met AI-technologie hebben we een platform ontwikkeld dat zelf leert hoe jij eenzaam bent, en dat zich daarop aan kan passen. Deze nieuwe gepersonaliseerde eenzaamheid is dieper en intenser, en zal je ongelukkiger maken dan ooit tevoren.”

“Uiteindelijk blijven gebruikers in vegetatieve toestand met een gitzwart zelfbeeld, zonder enige wil om contact te maken met de buitenwereld. Een soort dementie waarbij je enkel nog advertenties kan bekijken. Meer meldingen van feestjes waarvoor je niet bent uitgenodigd, meer vrolijke foto’s van peuters die je niet kent. Meer masturbatoire geilheid die nooit tot bevruchting zal leiden, meer advertenties die erop gericht zijn om geld te verdienen aan jouw misère.”

Reimagining loneliness
“We zijn optimistisch dat de mens van toekomst eenzamer zal zijn dan ooit. Pas als we als mensheid door gaan hebben dat we slaven zijn van onze doelloze gewoontes en alle manieren om dat uit te buiten, pas dan kunnen we echt eenzaam zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb vandaag eens gekeken of een biefstuk gaar word in de zon.En jahoor.Ik kook wel in de zon,je moet wel aan je nagelslag denken.Maar het ging over Facebook hé? Nee ik zit daar alleen opvrienden accepteer ik niet en een profielfoto heb ook niet.Maar ik heb dan ook een kop als van een hond op leeftijd.

Reageer
gravatar

Scheelt wel in de ketamine consumptie.

Nu moet je voor echte eenzaamheid nog een K-hole opwekken met ketamine maar straks is dat complexe gezoek naar de juiste dosis niet meer nodig.

Reageer
gravatar

Ik ben niet eenzaam. Ik zit dagelijks op de Speld en mijn startpagina is de facebook pagina van Emile Roemer

gravatar

Jeetje mina wat een depressief Matrix-achtig verhaal! Dat we in een cynische nihilistische samenleving leven is wel bekend. Maar er is toch nog wel enkele hoop? Voor de zekerheid, wanneer het helemaal uit de hand loopt, koop ik toch maar op Marktplaats een een potje zelfdodingspoeder .

De wereld is kut en wij zijn de lul en dat is de schuld van linkse gekkies.

Corrie.

Reageer
gravatar

Nee,sorry.Ik heb het net gevraagd aan een buurman die ook een computer heeft en hij zegt dat er geen hoop is. Sorry. Hij had het over de elfstedentocht,maar dan is dat voor fece boek ook ze denk ik.Maar ik was op veertig graden.Behalve de kookwas,die doe ik op 50 graden.