Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Facebook lijft Amerikaanse toezichthouder in

Facebook heeft de Amerikaanse mededingingsautoriteit FTC overgenomen. Topman Mark Zuckerberg noemt de toezichthouder ‘een belangrijke strategische aanvulling’ op de activiteiten van zijn bedrijf.

Critici zijn bang dat Facebook zijn monopolie op deze manier verder uitbreidt, maar daar is volgens Zuckerberg geen sprake van. “De FTC is geen sociaal netwerk. Wij willen juist veelzijdiger worden door ons ook te gaan bezighouden met mededingen en eerlijke handel.”

De rechtszaak van de FTC tegen Facebook is door de overname van de baan. 44 Amerikaanse staten procederen wel door. Dat waren er woensdag nog 46, maar ook Kentucky en Connecticut zijn inmiddels in handen van de techgigant.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ook gmail heeft weer zijn beleid gewijzigd voor de opslag van bestanden. Ze hebben het over de lijn van ontwikkeling in ‘de branche’ die dat liefst een beetje dimt om je afhankelijk te krijgen van alle onzin apps. De grootste corruptie sinds het begin van de geschiedenis omdat ze zich met die scherpe, minne, joodse smoeltjes zo graag op Facebook zien staan. Met of zonder neuscorrectie.

Reageer