NOS

NOS

Gemeenteraad Zeewolde mag na datacenter ook beslissen over hervorming belastingstelsel, invulling ministerposten en mondiale energietransitie

Nu twee gemeenteambtenaren in Zeewolde hebben ingestemd met de komst van het grootste datacenter van Europa, heeft de overheid besloten om ook andere beslissingen uit te besteden aan de Zeewoldse gemeenteraad. Zo buigt de 19-koppige raad zich nu ook over de invulling van ministersposten, opschaling van de zorg, IC-bezetting en de mondiale energietransitie.

“Ze hebben de smaak te pakken. Dan moet je ze ook de ruimte geven om door te stomen en andere problemen aan te pakken” zegt Wopke Hoekstra. “Ik ben bijvoorbeeld heel benieuwd hoe ze in Zeewolde de hervorming van het Nederlandse belastingstelsel aan willen pakken.”

Dat de raad maar een keer per maand bij elkaar komt op donderdagavond hoeft de pret niet te drukken. “Als ze dan gewoon maar even laten weten hoe we in Nederland de IC-capaciteit op kunnen schalen, waar we 100.000 woningen vandaan kunnen halen, hoe we de mondiale energietransitie kunnen versnellen en wie straks minister van Financiën moet worden. In Zeewolde weten ze dat het niet nodig is om negen maanden lang te steggelen met elkaar. Heel verfrissend.”

Wil je ons jaaroverzicht 2021: ‘Opnieuw een Jaar’ ontvangen én De Speld steunen? Voor €25 ben je een jaar Vage Kennis van De Speld en krijg je het boek als welkomstcadeau thuisgestuurd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er komen minstens nog twintig of dertig van die enorme hallen in ons land. Ik stel daarom voor om de capaciteit van windmolenparken niet meer uit te drukken in aantal huishoudens maar in aantal datacentra.

Reageer
gravatar

Juist nu Facebook voor de rechter moet komen wegens grootschalige misleiding was Nederland dat als zo democratisch bekend staat het meest geschikt om de data flow te kunnen controleren om tot een verantwoordelijke democratische representatie van de feiten te komen.
Tegelijk in onze planning kunnen we daar al die immigranten dumpen die we hebben gecreëerd.
Geen land ter wereld is zo klein (en debiel) om ons ervoor te idealiseren.

gravatar

Met de soort standaardiserende mensenkennis ontleend aan narcisme bij de schele afgunstige koppen, hun minne hang naar controle op het gezicht af, ofwel het objectiverende faceisme, leken voor Facebook de Nederlanders de geschikte cover.