Shutterstock / Nancy Beijersbergen

Shutterstock / Nancy Beijersbergen

Gemeentes willen dat vertrekkende Haagse politici opgevangen worden in de regio

‘Haagse politici pikken onze baantjes in’

De val van het kabinet heeft een leegloop in politiek Den Haag in gang gezet. Nadat Mark Rutte aankondigde zich niet meer verkiesbaar te stellen als lijsttrekker voor de VVD volgden diverse politici waaronder Sigrid Kaag en Wopke Hoekstra zijn voorbeeld. Gemeentes in het hele land vrezen een overschot aan lokale bestuurders en pleiten voor opvang in de regio.

Commissaris van de Koning in Limburg Emile Roemer wil paal en perk stellen aan de instroom van landelijke politici in de gemeentes. ‘Haagse politici pikken onze baantjes in. Als er ergens een burgemeesterspost vrijkomt zijn ze er altijd als de kippen bij. Er komt nu een tsunami aan Haagse politici op ons af dus we moeten nu handelen. De hele doorstroom van bestuurders dreigt vast te lopen.’

Het aanmeldcentrum voor Haagse politici in Dronten  kan de aanwas nu al niet meer bijbenen, wat voor grote discussies zorgt binnen de verschillende gemeentebesturen. Waar het ene bestuur pleit voor een strengere selectie, is het andere juist van mening dat je politici die vluchten voor de Haagse bestuurscultuur te allen tijde zou moeten opvangen.

Commissaris van de koning in Drenthe Jetta Klijnsma ziet ook weinig ruimte voor de nieuwe aanwas. ‘Er zijn ook lokale bestuurders die recht hebben op een baantje. Ik vind niet dat die Haagse lui zomaar voorrang moeten krijgen. Wij vinden dat maximaal 10% van de landelijke politici bij lokaal bestuur terecht kan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Laat ze maar lekker in de grote steden wonen!
Weer een problematische groep die naar ons toe gestuurd wordt.
Ze zijn het zelf die het er in Den Haag naar maken!

Reageer
gravatar

Alle ware spirituele denkers en werkers maken zich op dit moment grote zorgen over de toename van de misdaad aan alle kanten, door het vertoon van de lagere psychische vermogens, door de schijnbare achteruitgang van het fysieke lichaam, zoals blijkt uit de verspreiding van ziekten, en door de buitengewone toename van krankzinnigheid, neurotische aandoeningen en mentale onbalans. Dit alles is het resultaat van het scheuren van het planetaire web door de oorlog.

Reageer
gravatar

Illusie demonstreert zich meestal op zeven manieren:
1. verkeerde perceptie van een idee.
2. verkeerde interpretatie.
3. verkeerde toe-eigening van ideeën.
4. verkeerde richting van ideeën.
5. verkeerde integratie van een idee.
6. verkeerde belichaming van ideeën.
7. verkeerde toepassing van ideeën.

Reageer