Het gerechtshof in Den Haag heeft Shell gelijk gegeven in een zaak die was aangespannen door Milieudefensie.

Het gerechtshof in Den Haag heeft Shell gelijk gegeven in een zaak die was aangespannen door Milieudefensie.
Dat Shell tweehonderd banen gaat schrappen in de tak voor duurzame energie, doet volgens het bedrijf niets af aan de groene ambities.
Shell maakte deze week bekend dat er volgend jaar 200 banen binnen de duurzame energiedivisie zullen worden geschrapt.
De directeur van Shell verdient nét te veel geld om protesterende klimaatactivisten bij de aandeelhoudersvergadering te begrijpen.
Nu premier Rutte het oliebedrijf Shell aan een subsidie van 150 miljoen euro heeft geholpen is eens te meer de onverbiddelijke kracht van vriendschap aangetoond. Welke lessen kunnen we uit deze zo bijzondere band tussen (rechts)personen trekken?
Afgelopen week was er veel ophef over de exorbitante winsten van Shell. In reactie daarop heeft het bedrijf nu bekendgemaakt een deel van die winsten te gaan investeren in meer groene marketing.
Shell heeft afgelopen jaar een winst van 38 miljard euro geboekt. Dat is de hoogste winst ooit voor het olieconcern, maar toch blijft Shell nuchter onder dat astronomische bedrag.
“Wat een ellende”, begint Baalbergen zijn relaas. “Ik kom hier al ruim twintig seizoenen om beginners les te geven op de piste, en vervolgens mijn kop eraf te schroeven in de après-skibar.
Shell en ExxonMobil zijn de afgelopen tijd niet erg goed in het nieuws. Ze wisten al in de jaren ‘60 en ‘70 van hun impact op het klimaat en brachten deze opzettelijk in twijfel.
''Zeehonden en platvissen zijn meer dan welkom om aandelen te kopen en mee te praten over de te volgen koers.''
Het voornemen van Shell om naar gas te boren in de Waddenzee stuit op een hoop verzet.
In de zeehondencommunity is het nieuws in het verkeerde keelgat geschoten, omdat zij juist vrezen voor de nadelige gevolgen van de boringen. Ze voelen zich verraden.
Er is niets zo waardevol als vriendschap, behalve olie. Dat weten premier Mark Rutte en bestuurshoofd van Shell Ben van Beurden als geen ander.
Beurden zegt het belangrijk te vinden een steentje bij te dragen: “Je doet wat je kan.”
Oliemaatschappij Shell wil op papier volledig Brits worden.
Shell heeft de afgelopen vijf jaar de eigen doelen voor investeringen in hernieuwbare energie niet gehaald.
Shell legt zich neer bij de uitspraak van het gerechtshof Den Haag, dat vrijdag besloot dat het bedrijf vier Nigeriaanse boeren moet compenseren voor het olielek in 2005.
Shell werkt al negen jaar lang hard aan het opschonen van zijn reputatie na de grootschalige olielekken in de Nigerdelta.
Het aandeel Shell is volledig ingestort omdat Saoedi-Arabië een prijzenoorlog met Rusland is begonnen.
Dit is wat jij kunt doen om deze gemiste miljoenen zelf mogelijk te maken.
Automobilisten die begaan zijn met het klimaat kunnen voortaan tegen bijbetaling een Shellmedewerker ‘sorry’ laten zeggen voor de schade die ze met fossiele brandstof aanrichten.
Shell is niet van zins te verduurzamen.
Het nieuws over Shell dat deze week naar buiten kwam heeft ons heftig geschokt.
Het afschaffen van de dividendbelasting zou de Nederlandse belastingbetaler 1,4 miljard euro per jaar kosten.
De tijd van het zorgeloos olieboren is voorbij, stelt Shell-directeur Ben van Beurden.
Shell wil het oppompen en verkopen van olie en gas niet verminderen, hoewel dat bijdraagt aan klimaatopwarming en milieuschade
Shell is getroffen door een grootschalige DDoS-aanval. De Brits-Nederlandse oliegigant heeft daardoor urenlang verantwoordelijkheid genomen voor Groningen.
Maar weinig mensen weten dat Shell ooit begon op een zolderkamer in Den Haag, toen drie vrienden daar naar olie begonnen te boren.
De afgelopen dagen is met een grootscheepse reddingsoperatie een olievlek vanuit Nigeria overgebracht naar het Dolfinarium in Harderwijk.
Door het uitblijven van een aantal traditionele sponsors leek de intocht van Sinterklaas in Amsterdam in gevaar te […]