Shutterstock: dimitris_k

Shell compenseert boeren Nigeria: ‘Ze mogen de kostbare olie op hun land houden’

Shell legt zich neer bij de uitspraak van het gerechtshof Den Haag, dat vrijdag besloot dat het bedrijf vier Nigeriaanse boeren moet compenseren voor het olielek in 2005. Het oliebedrijf laat weten dat de agrariërs de kostbare olie op hun land mogen houden.

“Er ligt voor een fortuin aan olie op de landbouwgrond en in de visvijvers van deze boeren”, zegt topman Osagie Okunbor van Shell Nigeria. “Eigenlijk waren wij van plan om door te procederen tot zij ons rechtmatige eigendom aan ons zouden teruggeven. Naar aanleiding van deze uitspraak hebben wij besloten dat zij de olie mogen laten liggen. Daarmee zijn zij ruimhartig gecompenseerd en is wat ons betreft de kous af.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In zekere zin klopt dit.

Het waren Nigeriaanse dieven die de lekken maakten.

Niet vreemd in een land dat bekend staat om zijn kriminaliteit, internationaal.

Shell wordt genaaid door de rechter.

Reageer