FotograFFF / Shutterstock

FotograFFF / Shutterstock

Duurzaam Shell is tegen verspilling: ‘We drillen door tot de laatste druppel olie op is’

Dat Shell tweehonderd banen gaat schrappen in de tak voor duurzame energie, doet volgens het bedrijf niets af aan de groene ambities. De topman van het bedrijf, Wael Sawan, blijft duurzaamheid prediken en benadrukt dat Shell fel tegen verspilling is. “We drillen door tot de laatste druppel olie op is.”

Sawan vervolgt zijn verhaal: “Het niet gebruiken van grondstoffen gaat tegen al onze kernwaarden in. Anders zit de olie daar maar ongebruikt in de grond. Al die ruimte die het in beslag neemt, hoe is dat duurzaam? Op die plek kunnen we dan weer mooi zonnepanelen leggen, twee vliegen in één klap!”

Het anti-verspillingsbeleid is volgens Sawan conform het groene imago van Shell. “We zijn ons de afgelopen jaren enorm bewust geworden van duurzaamheid; we hebben maar één aarde, laten we die dan zorgvuldig leegpersen. Je moet je bordje altijd leegeten, anders is het zonde.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *