Twitter: XR Money Rebellion

Twitter: XR Money Rebellion

CEO-Shell verdient nét te veel geld om klimaatactivisten te begrijpen

De directeur van Shell verdient nét te veel geld om protesterende klimaatactivisten bij de aandeelhoudersvergadering te begrijpen. “Ik zie veel consternatie voor mijn ogen”, mompelt Shell-voorzitter van de raad van bestuur sir Andrew MacKenzie, terwijl klimaatactivisten van alles naar hem schreeuwen. “Maar ik begrijp net niet volledig wat deze mensen bedoelen. Daarvoor staan er net een paar nullen te veel op mijn loonstrook.”

Jammer, vindt Sir MacKenzie dat. “We zouden denk ik veel van elkaar kunnen leren, als we elkaar maar gewoon begrepen. Als ik net iets minder geld zou verdienen bijvoorbeeld, of zij net iets meer. Het universum is koud en onachtzaam soms, en de ziel der mensen laat zich maar lastig kennen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik snap niet dat mensen iets tegen klimaatactivisten kunnen hebben. Ze kunnen hun zesde huis toch gewoon verduurzamen van hun bonusje? Het was maar een miljoentje dit jaar, maar we hebben het allemaal moeilijk. Ik heb er zelfs mijn 5e vliegvakantie van dit jaar voor op moeten geven om mijn zwembad elektrisch te gaan verwarmen!
We moeten allemaal wat over hebben voor het klimaat. Ik hoor de dat veel mensen maar €80.000 kwijt zijn om hun huis te verduurzamen. Dat is toch zo gepiept.

Reageer
gravatar

Kunnen ze morgen beginnen? Koud is het niet, langer licht momenteel en lekker rustig voor iedereen buiten? Beetje telewerken dus reflectie zonder beeld? En ja beetje elektro van wind en zon, (risico sinds gisteren op zonnepaneel splinters) en gas voor de gebakken of gestampte aardappelen. En we zien het hoor dat jullie eraan werken in elke campagne. Fijn kopje koffie en een gesprek met de buren gewenst verder.

Reageer
gravatar

There is a small, but not inconsequential problem. If we and all other oil companies immediately stop pumping and processing fossil fuels, as you want, the world will immediately come to a standstill. No light, no heating, no shipping and aviation, no production of anything to name a few. We are busy with alternatives, but you don’t want to know that. We know like no other company that we cannot continue on the same foot for a long time.

Reageer
gravatar

Vertaling

Er is een klein, maar niet onachtzaam probleempje. Als wij en alle andere oliemaatschappijen direct stoppen met oppompen en verwerken van fossiele brandstoffen, zoals u wilt, valt de wereld subiet stil. Geen licht, geen verwarming, geen scheep- en luchtvaart, geen productie van wat dan ook om maar wat te noemen. We zijn druk bezig met alternatieven, maar dat wilt u niet weten. Wij weten als geen ander bedrijf dat we niet voor voor lange tijd op dezelfde voet door kunnen gaan.

gravatar

Handreikingen
– “Ik hoor u.”
– “Wij gaan daarover graag in gesprek.”
– “Ik begrijp u heel goed.”
– “We hebben het zorgvuldig overwogen.”
– “Dat is helaas onmogelijk.”
– “Wij zijn een beursgenoteerd bedrijf.”

Reageer