Shutterstock / John Gomez / mironov

Shutterstock / John Gomez / mironov

Opwarming aarde sneller dan ooit: wat doet Extinction Rebellion fout?

Februari was de negende maand op rij met een wereldwijd warmterecord, ondanks inspanningen van actiegroep Extinction Rebellion. Neemt die groep haar verantwoordelijkheid wel serieus?

Extinction Rebellion bestaat bijna zes jaar en is in die jaren enorm gegroeid. Haar voornaamste bestaansrecht ontleent de groep aan haar doel om zich te verzetten tegen klimaatverandering. Daar wringt de schoen: metingen tonen onomstotelijk aan dat het klimaat sneller opwarmt dan ooit.

Nu al sterven belangrijke plant- en diersoorten uit ten gevolge van de opwarming. Straks storten hele ecosystemen in en wordt ook de mens in zijn voorbestaan bedreigd. Kortom, het wordt tijd dat Extinction Rebellion leert van haar fouten en haar doelstellingen serieus neemt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *