Shutterstock/Pieter Beens

Shutterstock/Pieter Beens

Shell gaat zeehonden betalen met vis in ruil voor positieve promotie voor boringen in Waddenzee

Een groot schandaal in Waddenzeegebied. Vandaag is bekend geworden dat Shell vijftig zeehonden heeft gefêteerd met kilo’s vis. In ruil daarvoor zouden de zeehonden Shell beloven zich positief uit te laten over de gasboringen van het bedrijf in de Waddenzee. In de zeehondencommunity is het nieuws in het verkeerde keelgat geschoten, omdat zij juist vrezen voor de nadelige gevolgen van de boringen. Ze voelen zich verraden.

“Dit zijn zeehonden die alleen maar aan zichzelf denken. Zolang ze zelf lekker op hun visje kunnen kauwen vinden ze het allemaal prima”, stelt een teleurgestelde zeehond die niet op het aanbod van Shell in ging.

Vanavond zal een van de zeehonden die wel op het aanbod van Shell in ging zijn verhaal komen doen bij Jinek.

Shell wil boren naar gas in de Waddenzee. Dit zorgt voor gevaarlijke klimaatverandering. Samen met Milieudefensie roepen wij Shell op het unieke waddengebied te beschermen. Help je ook mee? Geef tegengas: stuur Shell een sms.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *