FotograFFF / Shutterstock

FotograFFF / Shutterstock

Shell wil volledig Brits worden, gaat verder als Schelp

Oliemaatschappij Shell wil op papier volledig Brits worden. In december laat het de aandeelhouders al stemmen over het plan. Wel is duidelijk geworden wat de nieuwe naam van de concern zal worden: Schelp.

“We kunnen daar niet aankomen met de naam Shell. Wist je dat dat voor die mensen gewoon schelp betekent? Zou jij ergens tanken waar de naam schelp boven stond?”, zegt een woordvoerder van (nu nog) Shell. “We now called Schelp.”

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

We hebben een duidelijke visie: vanaf 2030 gaan we personeel volledig uitfaseren, zodat we uiterlijk 2050 niets anders meer doen dan subsidie ontvangen, zelfs zonder lobbyisten. Heel groen allemaal. Moet het wel belastingvrij zijn anders gaan we in een ander land subsidie aanvragen.