Lion Day/shutterstock.com

Voor 1 cent extra per liter zegt deze Shellmedewerker ‘sorry’ tegen de natuur

Automobilisten die begaan zijn met het klimaat kunnen voortaan tegen bijbetaling een Shellmedewerker ‘sorry’ laten zeggen voor de schade die ze met fossiele brandstof aanrichten. Bij betaling kunnen klanten kiezen voor ‘CO2-neutraal’, waarbij er 1 cent extra per liter benzine, diesel of LPG wordt betaald. In ruil zegt de kassamedewerker van het pompstation ‘sorry’ tegen de natuur.

Bij iedere klimaatneutrale betaling loopt de pompmedewerker bij wie je net hebt afgerekend achter de kassa vandaan, naar buiten, over de parkeerplaats, naar het rijtje ondergeplaste bomen, en roept daar met de handen om de mond ‘sorry’ naar de natuur. Zo geeft Shell hun klanten de kans om hun klimaatonvriendelijke gedrag te verexcuseren.

Pompmedewerker Erwin Sloof vindt het een goed initiatief. “Ik weet niet precies hoe het werkt, met bomen en CO2 enzo, maar het klinkt als een goed idee.” Hij heeft al een behoorlijk aantal enthousiaste klanten gehad. “Vanochtend zei iemand het nog: je stapt toch met een lekkerder gevoel je auto in als je weet dat je ritje door iemand wordt goedgepraat.”

Shell benadrukt dat ze de verantwoordelijkheid niet bij de consument willen leggen. Daarom zullen ze in de komende jaren ook mensen op het hoofdkantoor vragen om hun hoofd uit het raam te steken en ‘pardon’ te roepen naar dieren, planten en bomen. “Dit zijn fundamentele veranderingen. We willen het probleem écht organisatiebreed aanpakken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gelukkig vliegt ons vliegtuig niet op Shell brandstof anders zou onze vakantie een vermogen gaan kosten, want 80.000 x 1 cent is tocj wel meer dan een duikje in Pukhet kost. We gaan dus gewoon lekker drie keer per jaar duiken en richten daarmee geen klimaatschade aan want we hoeven nikst te compenseren als het er niet is.

Reageer
gravatar

Lieve Riet, vijftig liter? Is dat niet teveel gevraagd? Zelfs van een gezonde man in de bloei van zijn erotische leven en met de nodige ervaring, zoals die van mij?