Shutterstock / Prostock-studio

Shutterstock / Prostock-studio

Jordy las al even geen nieuws over klimaatverandering, is de crisis voorbij?

Jordy (27) las al een poosje geen nieuws over klimaatverandering. Is de crisis voorbij, vraagt hij zich af. “Een paar maanden terug las ik nog weleens over IPCC-rapporten en conferenties ofzo, maar nu? Ja, god, het is warm in Athene, maar is dat nou meteen klimaatverandering? En zo’n overstroming in Duitsland, Limburg, moeten we dat dan ook meteen klimaatverandering noemen?”

Jordy denkt dat het zo’n vaart wel niet zal lopen. “Op social media zie je soms wat gekkies van die grafieken delen met vuurrode uitlopers, maar ik zie dat niet perse terug in het nieuws. En wie weet het nou beter, een of andere onderzoeker met Twitter of een meer dan deskundige journalist van de NOS?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *