Flickr / Lee Jordan

Shell gaat groener imago creëren door vaker het woord ‘bio’ te zeggen

'Als miljardenbedrijf moet je soms opstaan en je verantwoordelijkheid nemen'

De tijd van het zorgeloos olieboren is voorbij, stelt Shell-directeur Ben van Beurden. In de komende jaren wil hij het oliebedrijf een groener imago geven, bijvoorbeeld door vaker het woord ‘bio’ in de mond te nemen.

Dat zijn harde maatregelen. “Maar als miljardenbedrijf moet je soms opstaan en je verantwoordelijkheid nemen in een veranderende wereld”, stelt Van Beurden. “Dat is niet leuk, en het zal best wennen zijn voor sommige mensen in het bedrijf, maar we hebben onze rol in de klimaatverandering te lang genegeerd. Dat kan niet langer. Daarom gaan wij vanaf nu vaker ‘bio’ zeggen als die kans zich voordoet.”

Om verder vorm te geven aan het groene imago is er een plant neergezet op het hoofdkantoor. “Bio”, aldus Van Beurden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ach jongens en meisjes, dachten jullie nou echt dat de wereld te redden is met vraag-onafhankelijke windmolens en zonnecellen?

Verwachtingen over opslagmogelijkheden zijn te hooggespannen en de kosten daarvan zijn niet te dragen. (Elon Musk en zijn Tesla gaan binnenkort door overmoedigheid failliet.)

We zullen nog vele decennia fossiele brandstoffen nodig hebben. De oplossing is afvangen van koolstofdioxide, maar het opbergen daarvan – wat Shell wil – mag van de milieuclubs niet.

PS Het bouwen van moderne, veilige kerncentrales zonder zwaar-radioactief afval duurt tenminste tien jaar en zelfs de ontwikkeling daarvan wordt door de milieuclubs niet toegestaan.
Door de sterke lobby en het geldschieten van de windhandel?

Reageer
gravatar

Linkse gekkies, die sterk vertegenwoordigd zijn in milieuclubs, denken dat Nederland met z’n 17 miljoen inwoners de wereld kan redden. Je kunt het vergelijken met de Hollanditis uit de jaren tachtig. Het is hoogmoed.

Al het belastinggeld wat nu besteed wordt aan stompzinnige milieuprojecten kunnen je beter gebruiken aan de ontwikkeling van kerncentrales waarvan de brandstof Thorium is.

Maar ja., it’s all about the ?money?.

Corrie.

gravatar

Inderdaad mevrouw Corrie! Het (overheids-) geld dat thans wordt weggegooid aan energieverslindende zogenaamde alternatieve energie had beter besteed kunnen worden aan onderzoek naar echte oplossingen. Maar… aan onderzoek verdienen ? rechtse ondernemers en investeerders ? op korte termijn niets. Met hun windhandel strijken ze direct gegarandeerde sommen geld en forse subsidies op.

Het is net als bij alternatieve gezondheidszorg: De praatjes zijn aardig, maar gezond wordt het klimaat er niet van.

Ook over de uiteindelijke enorme maatschappelijke kosten van de onbetrouwbare energielevering en het benodigde kapitaal voor de enorme uitbreiding van de (ondoelmatige decentrale) infrastructuur hoor je ze niet tot het te laat is. Het is net als bij de banken, problemen moet de overheid, dus de belastingbetalers, maar oplossen met heel veel geld.

gravatar

Inderdaad ondernemers en investeerders lachen zich rot om die milieuclubs. Decentralisatie van het elektriciteitsnet gaat helemaal niet. Dat gaat miljarden aan belastinggeld kosten. Milieuclubs c.q. linkse gekkies gedragen zich als übermenschen. Zij vinden dat ze de waarheid in pacht hebben.

Neem als voorbeeld dat we van het aardgas af moeten. Het gevolg is dat laagopgeleide huishoudens die net het hoofd boven water kunnen houden op enorme kosten zoals huurverhoging kunnen rekenen.

Maar ja., het zijn maar laagopgeleide mensen. Die kunnen de kolere krijgen. Het gaat om het redden van ?Moeder Aarde.?

Corrie.

gravatar

Cool. Of liever: hot! Die zelfbenoemde Realistische energie-lector aan de Hogeschool van Lelystad schrijft hele verhalen over wat er fout is/zou zijn met het huidige beleid en gooit en-passant oplossingen voor problemen die hijzelf heeft opgeworpen terzijde.

Lees even mee.

Ach jongens en meisjes, dachten jullie nou echt dat de wereld te redden is, om je eerst maar even weg te zetten als onwetende kinderen.
met vraag-onafhankelijke windmolens en zonnecellen? met gelijk daar achteraan toch maar een beroep op je intelligentie, want je hebt vast wel ergens gelezen dat het niet altijd waait of gemerkt dat de zon niet altijd schijnt. Even daargelaten dat zon en wind niet onze enige duurzame energiebronnen zijn – denk aan aardwarmte, water- en/of zwaartekracht (eb/vloed!) – is opslag van die energie een heikel punt.
Verwachtingen over opslagmogelijkheden zijn te hooggespannen en de kosten daarvan zijn niet te dragen. Precies het punt waarop deze ‘lector’ misgaat. Hoezo te hooggespannen? Alleen al in de batterijen in onze telefoons merken we hoe die opslag steeds efficiënter is en dat is niet het enige. Behalve batterijen (opslag van elektrische energie) worden veel andere methoden onderzocht en getest. Warmte-opslag bijvoorbeeld.
(Elon Musk en zijn Tesla gaan binnenkort door overmoedigheid failliet.) Aha daar komt een aap uit een mouw. Elon Musk en zijn Tesla hebben namelijk niets te maken met groene energie of duurzaamheid, maar alleen met de transitie van fossiele brandstoffen naar andere energie. Van bezine naar elektriciteit, om meer specifiek te zijn, en dat dan als energiebron voor de auto. Die auto zelf rijdt net zo goed op groen als op grijze stroom. Vroeger, trouwens, noemden types als deze lector mensen als Elon Musk nog ‘ondernemers’ met ‘vernieuwnde ideeën’. Ik weet niet waar dat is misgegaan.
We zullen nog vele decennia fossiele brandstoffen nodig hebben. Ja. Zeker in jouw tempo.
De oplossing van wat? Zeg alsjeblieft ‘klimaatverandering’ of ‘opwarming van de aarde’!
is afvangen van koolstofdioxide ja! Maar koolsstofdioxide is maar één van de oorzaken hè.
maar het opbergen daarvan – wat Shell wil – mag van de milieuclubs niet. en ho hier even ook. Opbergen van de CO2 vinden de milieuclubs prima en liefst zoveel mogelijk. Ze willen alleen dat de opslaglocaties veilig zijn. Denk even aan oorlogen of terroristische acties die die locaties kunnen opblazen en daarmee een massavernietigingswapen kunnen maken. Of andere onverziene omstandigheden, zoals bij ondergrondse opslag aardbevingen of zo.
PS ha daar gaan we! De echte aap komt uit de mouw.
Het bouwen van moderne, veilige kerncentrales zonder zwaar-radioactief afval duurt tenminste tien jaar en zelfs de ontwikkeling daarvan wordt door de milieuclubs niet toegestaan. kernenergie! De lector schaamt zich niet en geeft toe dat de huidige niet moderne centrales niet veilig zijn en zwaar-radioactief afval genereren. En dat er nog een lange weg te gaan is voor dit alternatief.
Door de sterke lobby en het geldschieten van de windhandel? ja misschien. Zou wel cool (of liever hot!) zijn als deze lobby het wint van die van de olieboeren.
Dat de kernenergielobby verloren had wisten we trouwens al, maar bedankt voor deze herinnering.

gravatar

Carrie, Stel je voor dat de windmolens voldoende elektriciteit opleveren om aan het gemiddelde verbruik te voldoen. Dat is op zee 4 Bft. Dan hebben we twee problemen.
– Of het waait minder dan 4 Bft dan valt het licht uit.
– Of het waait meer dan 4 Bft, dan valt ook het licht uit, want alle zekeringen slaan door. (Dat is al enkele keren bijna gebeurd in Noord-Duitsland, waardoor Nederland de overmaat gratis kreeg aangeboden. Minstens één keer is een deel van het Europese net plat gegaan omdat het in de Zwitserse Alpen plotseling hard ging waaien.)

Opslaan van energie is in een land zonder bergmeren onbetaalbaar en bovendien milieu-onvriendelijk.

gravatar

Voordat die gasten die de milieulobby vertegenwoordigen zullen inzien dat ☢kernenergie met Thorium☢ de oplossing is voor het energieprobleem zullen er miljarden aan stompzinnige projecten over de balk worden gesmeten.

Het bedrijfsleven lacht zich rot.

Corrie.

gravatar

Voordat die gasten die de milieulobby vertegenwoordigen zullen inzien dat ☢kernenergie met Thorium☢ de oplossing is voor het energieprobleem zullen er miljarden aan stompzinnige projecten over de balk worden gesmeten.

Het bedrijfsleven lacht zich rot.

Corrie.

gravatar

Do Do,/ de heer Viesman,/ Steeds,/ Plen,/ Polleke,/ Paulusje,/ Pater,.. / dochter Viesman,/ De Voorzittershamer,/ Jezus,/ Tin-Tin en nog véél meer:

Ophouden nu met je kleinzerige gedrein!

Anderes gaan we de rollen maar eens omdraaien, en ga ik je voortdurend lastig vallen en je herinneren aan jouw iillegaal en fantasieloos annoniem gekaapte avatarts van andere gebruikers (hoeveel zijn er het wel niet?!) en blijf ik maar proberen om mijn gelijk te halen op basis van door mijzelf goedgekeurde spelregels.

Wie oren heeft die hore.

gravatar

Carrie,

Wat een hoogmoedige gecommandeer: “Ophouden nu met je kleinzerige gedrein!” Wie denk je wel dat jij bent? God zelf?

Wat hypocriet van jou om onder allerlei namen te “reageren” en mij daarvan te betichten dat ik diverse avatars heb en steeds dezelfde namen zou gebruiken. En jezelf punten te gegeven nooit leuke, zelden passende en jaloerse reacties.

Tot slot

Bemoei je met je eigen zaken. Hou je fatsoen. Volg de regels van het spel.

gravatar

Doen alsof je neus bloedt is een veelgebruikte taktiek van sommige mensen die te laf zijn om iets snel toe te kunnnen geven.

Daarom zeg ik op mijn beurt:

Bemoei je met je eigen zaken. Houd je fatsoen! BEMOEI JE MET JE EIGEN TALRIJKE AVATARS, DAN BEMOEI IK MIJ MET DE MIJNE.

Lukt je dat niet, dan ga ik me even irritant gedragen als jij nu al een paar dagen aan het doen bent. En ga ik te pas en te onpas je aanspreken op je onfatsoenlijke gebruik van een trollenleger waarmee je zo fijn en zo vaak op jezelf aan het reageren bent.

Capiche?

gravatar

Beste Carrie, laat ik mij even voorstellen,

De Voorzittershamer, aangenaam. Voorts kan ik u melden dat ik niet toebehoor aan dat rijtje aliassen van die malle Van Hiernaast. Het e.e.a. geldt ook voor Benny© Altijd-Doof© kan ik u verzekeren.

Als Voorzittershamer houd ik mij bezig met het afhameren van onbeduidende stukken maar zeker ook personen. Van Hiernaast -door anderen ook wel ‘pik’ genoemd- is er daar eentje van.

Overigens mijn complimenten. De overigen in uw rijtje betreffen wel degelijk dezelfde persoon die hier het forum dagelijks vervuilt met steeds dezelfde lulkoek. U mist er inderdaad nog een paar. Zo valt bijvoorbeeld in dit draadje op te merken dat er ondanks eenzelfde reactie een ander onderbroekje werd aangetrokken. De reden ervan vraagt u zich af? Het blijft anders allemaal zo leeg hier.

Welnu, u is volledig op de hoogte gesteld.

Met een groet,

De Voorzittershamer

gravatar

Overigens is het constant uitgedragen gedachtegoed van Pik van Hiernaast volledig achterhaald. Er zijn mensen die dit veel beter over het voetlicht weten te krijgen en er bovendien nog een prijs mee winnen ook. In onderstaand filmpje, geplaatst op de site van het Algemeen Dagblad, wordt het programma van Wilders’ PVV kort, bondig en op begrijpelijke wijze verwoordt:

https://tinyurl.com/yc3yxno4

Wel gloort er hoop voor Pik. Naar het schijnt wordt er in navolging van dit kampioenschap een NK Schijten Als Een Meeuw georganiseerd. Pik is daar zeker niet kansloos en ik wens hem daar dan ook alle succes toe: Pik, je kunt het gauzâh!

gravatar

Dank u, dank u.
Overigens vind wel dat ik zo eerlijk moet zijn om te merken dat ik er behoorlijk zeker van ben dat onze ”Benny altijd Doof” met dit alles niets te maken heeft, en dus verder buiten ”de discussie” behoort te blijven.

gravatar

Lieve Corrie,

De gevolgen van de echte milieumaffia zie je onder andere in de bevuilde straten van Napels en omgeving. Dat is toch echt door het toedoen van rechtse capo di tutti capi in samenwerking met corrupte, inhalige toppolitici van rechtse en religieuze Italiaanse partijen, zoals Berlusconi.