VanderWolf Images / Shutterstock.com

Rutte: ‘Afschaffen dividendbelasting kost minder dankzij Shell’

Het afschaffen van de dividendbelasting zou de Nederlandse belastingbetaler 1,4 miljard euro per jaar kosten. Maar nu blijkt dat Britse aandeelhouders van Shell al jaren geen dividendbelasting betalen, vallen de gederfde inkomsten lager uit dan gedacht. Een meevaller, aldus Mark Rutte.

“De Nederlandse belastingbetaler loopt niet veel meer geld mis dan voorheen”, stelt Rutte. “De oppositie kan dus weer rustig in de banken gaan zitten. Nederland is een fantastisch gaaf land.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Britse aandeelhouder heeft nu meer geld over om uit te geven aan zijn Franse vakantiehuisje en Poolse schoonmaakster. Ook dat is solidariteit.

Reageer
gravatar

Maak je niet druk Mieke, in essentie is het allemaal heel simpel en transparant:
Marky Mark Rutte heeft van onze steenrijke doch voortdurend anoniem blijvende toplaag de opdracht gekregen het vestigingsklimaat in Nederland te verbeteren. Niet omwille van de werkgelegenheid (die wordt toch verplaatst naar lage-lonen-landen) maar omwille van doorgroei van het rendement in de BV Nederland voor beleggers als George Soros en Warren Buffett en grootaandeelhouders van Shell, Unilever, DSM, Starbucks, MacDonald’s, KFC en andere multinationals. Je hoort Jeroen “Dubloen’ Deysselbloem nog zeggen: “Read my lips; Holland is no tax-haven”. Maar ook ons belasting-ontduikingsparadijs moet vechten voor zijn positie. Als we niets doen zitten ze straks allemaal op de Kaaiman Eilanden Vandaar die gulhartige cadeautjes aan het grootkapitaal. En WTF is nou helemaal 1,4 miljard? Hooguit een weekje zakgeld van goedwillende politici.

gravatar

@ Outsider
Citaat: ‘En WTF is nou helemaal 1,4 miljard?’

Dat is niets, Marky Mark is zich aan het inwerken voor een kek baantje bij de EU. Zijn voorbeeld, president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi pompt al jarenlang 60 miljard euro per maand in de EU aan het opkopen van obligaties. In totaal is het al 2,5 biljoen euro aan opgekochte obligaties. Zo gaat het nu eenmaal wanneer je in een kapitalistische democratie woont.

?Het gaat om de belangen van het groot kapitaal. De gewone werkende bevolking kan de kolere krijgen. ?

Corrie.

gravatar

Wat je zegt. Vanmorgen stond Mark weer pront in de krant: voor de Tweede Kamer was hij met zichtbare tegenzin komen opdraven om “te luisteren naar vragen over de ‘vermeende belastingdeal’ waarmee multinational Shell vele miljarden aan dividendbelasting zou hebben ontweken”. Rutte wilde niet ingaan op vragen over deze ‘vermeende’ deal. (de Nederlandse pers is dus niet alleen gemuilkorfd door de FC VVD66, maar ook door zelfcensuur). Rutte: “Degelijke afspraken met bedrijven worden in vertrouwen gemaakt. Het is uitgesloten dat ik daar in een openbaar debat op inga. Dat verhoudt zich niet met de Wet.”. Welke zwijg-wet? De Omerta? En geldt die voor alle ‘deals’ met multinationale belastingontduikers? Democratie? Transparantie? Het VVD66-kapitalisme lacht zich de kont aan flarden.

gravatar

Ja nu boort Shell ook nog naar olie, maar in de toekomst willen ze uitsluitend nog naar kapitaal boren. “De financiële sector ging ons voor, maar met de contacten en ervaring die wij hebben zullen we een geduchte concurrent zijn” aldus een woordvoerder.

Reageer
gravatar

Wat een gezèk toch weâh! Ikzellef hep om vannet geluitâh af te zèn allein maah Neidelandse aandeile Shell en daah wogt kuirig dividend belasting op ingehâhwe. Dat wogt dan weâh vereikend met mèn inkomstenbelasting in Box1 zoas bè elke Neidelandâh. Dus ut klautjesvolk mot zèn wild geraas stake. Er is niets an de hand. Ik betaal gewaun dividend belasting.

Reageer
gravatar

nee, dat is 1330.89968819 per 30 seconden! Dus je verdient meer dan je eigenlijk verdiende voor je optreden

gravatar

Dan is het niet meer dan logisch dat Shell hiervoor een bonus krijgt. Vanwege voorbeeldig gedrag. Een, hoe zullen we dit eens noemen, een stimulerings-bijdrage. Belastingvrij uiteraard.

Reageer