hkhtt hj / Shutterstock

Shell krijgt boete van 65 euro voor te laat indienen btw-aangifte

Slecht nieuws voor Shell. Het olieconcern heeft zijn btw-aangifte voor het tweede kwartaal 2 dagen te laat ingediend en moet nu een boete van 65 euro betalen.

“Ik kan me wel voor mijn kop slaan”, zegt CEO Ben van Beurden. “Je weet dat ze hier bij de Belastingdienst streng op zijn en toch vergeet je het dan op tijd te doen. Zo slordig. Ik had er de afgelopen dagen nog wel aan gedacht maar toen dacht ik steeds ‘dat doe ik nog wel’. Voor ik het wist was de 31ste van de maand alweer voorbij. Die nalatigheid kost me gewoon 65 piek.”

Shell hoopte nog op coulance maar daar wilde de Belastingdienst niet in meegaan. “Dat zou niet eerlijk zijn voor al die kleine ondernemers die hun aangifte wel op tijd hebben ingediend. En wij behandelen iedereen gelijk, of je nou een gewone burger bent of een multinational. Te laat is te laat.”

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Namens de Belastingdienst bied ik mijn excuses aan. Door de organisatorische wanorde binnen deze organisatie, is een stagiair erin geslaagd deze BTW-aangifte in handen te krijgen en vervolgens te verwerken.
Ik zal persoonlijk toezicht houden en de wanorde bij de Belastingdienst te vergroten, opdat de komende BTW-aanslag zal verdwijnen.
De reputatie van Nederland als belastingparadijs voor bedrijven, die zich de titel “Multinational” hebben toegeeigend, heeft een flinke knauw gekregen en mijn departement en ik zullen alles in het werk stellen deze reputatie te herstellen.
Zonder te veel te willen prijs geven, verwijs ik naar de komende Miljoenennota, waarin dit kabinet verschillende maatregelen heeft genomen om de kosten van deze belastingvoordelen af te wentelen op de burger.

Reageer
gravatar

Dit gaat natuurlijk wel ten koste van het dividend van de buitenlandse aandeelhouders van Shell. Daarom hebben wij in de ministerraad vanochtend besloten dat Shell de boete niet hoeft te betalen en in plaats daarvan 65 euro van ons krijgt.

Reageer