Shutterstock / Rudner Zwerver

Shutterstock / Rudner Zwerver

Shell maakt zich geen zorgen om dieren en planten Waddenzee: ‘Dat zijn geen aandeelhouders’

Olie- en gasbedrijf Shell maakt zich geen zorgen om de dieren en planten van de Waddenzee. “Dat zijn geen aandeelhouders”, zegt een woordvoerder van het bedrijf, dat heeft aangekondigd in 2024 naar gas te gaan boren in de Waddenzee.

“Als je geen geld in wil leggen, telt je stem natuurlijk iets minder mee. Zeehonden en platvissen zijn meer dan welkom om aandelen te kopen en mee te praten over de te volgen koers, om zelf ook eens naar aandeelhoudersvergaderingen te komen. Het is aan hen dat ze daar te beroerd voor zijn. You’ve got to pay to play, zeggen wij bij Shell altijd.”

Shell wil boren naar gas in de Waddenzee. Dit zorgt voor gevaarlijke klimaatverandering. Milieudefensie roept Shell op het unieke waddengebied te beschermen. Help je ook mee? Geef tegengas: stuur Shell een sms.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jammer dat milieudefensie deze in principe goede sms actie dan weer moet misbruiken om donateurs te ronselen. Dan maar niet meedoen, gemiste kans!

Reageer
gravatar

Altijd maar kritiek op Shell, alsof het bedrijf niks doet aan het klimaat. De directie van de Shell weet allang dat fossiele energie geen toekomst biedt, daarom wordt al vele jaren grote investeringen in onderzoek naar en bijdragen in alternatieven. Vele malen groter en meer dan meest energiebedrijven. Maar daar lees ik niets over van Milieudefensie die al jaren vloekend en scheldend de oorlog tegen Shell heeft verklaard.

Wat wil Milieudefensie? Dat Shell en andere olie – en gasbedrijven onmiddellijk stoppen met het delven van olie en gas in plaats van geleidelijk tot er echte volwaardige oplossingen zijn. Dus direct in het donker en de kou!

Gaswinning is helaas nog noodzakelijk. De Waddenzee en in- en omwonenden zullen er niet onder zoveel lijden als door Milieudefensie oorlogszuchtig wordt voorgesteld! Dat is bewezen.

Reageer