Yvonne Wierink / Shutterstock

Yvonne Wierink / Shutterstock

Zeehonden willen compensatie voor ingezakte zandbanken bij gasboringen Shell

Het voornemen van Shell om naar gas te boren in de Waddenzee stuit op een hoop verzet. Er zijn grote zorgen om de gevolgen, niet in de laatste plaats bij zeehonden die vrezen voor ingezakte zandbanken. Ze hebben Shell reeds meegedeeld dat ze flinke compensatie verwachten als het concern toch besluit te gaan beginnen met de boringen.

“Voor veel mensen is dit een ver van mijn bed show”, zegt een bezorgde zeehond. “Maar zij zitten niet met scheuren in hun zandbank. Het gaat hier straks enorm tochten en van enige isolatie is ook geen sprake meer. Maar daar hoor je de hoge heren van Shell niet over.”

Shell wil boren naar gas in de Waddenzee. Dit zorgt voor gevaarlijke klimaatverandering. Samen met Milieudefensie roepen wij Shell op het unieke waddengebied te beschermen. Help je ook mee? Geef tegengas: stuur Shell een sms.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *