Lano Lan / Shutterstock

Wat je zelf kunt doen om de niet-betaalde winstbelasting van Shell te compenseren

Een betere wereld begint bij jezelf

Shell heeft de afgelopen vijf jaar 0 euro winstbelasting betaald, maar wel 10 miljoen euro aan subsidies ontvangen. Dit is wat jij kunt doen om deze gemiste miljoenen zelf mogelijk te maken.

Koop geen plastic tasjes

Een betere wereld begint bij jezelf, en daarom kun je beter geen geld betalen voor plastic tasjes. Neem je eigen tasje mee en stop de twintig cent die je overhoudt in een potje waarop ‘geld namens shell’ staat. Jij doet in ieder geval je best!

Koop minder dure chocopasta

In een wereld waarin een bedrijf dat op plek 9 staat in de lijst van meest klimaatvervuilende bedrijven geen belasting hoeft te betalen over de 20,3 miljard euro jaarlijkse winst, kun je niet meer aankomen met lekkere chocopasta van een duur merk. Kijk iets meer naar beneden in het schap en koop die vieze, goedkope chocopot. Als jij het niet doet, wie dan wel?

Eet wat minder vaak buiten de deur

Je kunt een hoop geld besparen door wat vaker thuis te koken. Op die manier kun je al snel vijf euro opzij leggen om namens Shell winstbelasting aan de overheid te betalen. Het lijkt niet veel, maar als we het samen doen, zouden we echt verschil kunnen maken. Vergeet niet je vrienden erop aan te spreken als zij ergens gaan dineren.

Zeg je telefoonabonnement op

Iedereen wil bereikbaar zijn, maar iedereen bij Shell wil ook beloond worden met subsidies en uitgesloten worden van belasting. We kunnen niet iedereen tevreden houden, en jij kunt het goede voorbeeld geven. Veertig euro per maand, daar kan de Nederlandse overheid bergen mee verzetten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een onzin. Shell betaald wereldwijd een hoger percentage winstbelasting dan de gemiddelde Nederlander. In 2018 betaalde Shell 10 miljarden winstbelasting en werd er een winst van 20 miljard behaald.

Reageer