www.hollandfoto.net / Shutterstock.com

Shell verbaasd: ‘Hoe kan een duurzaam bedrijf als Shell zo hard geraakt worden door een oliecrisis?’

Het aandeel Shell is volledig ingestort omdat Saoedi-Arabië een prijzenoorlog met Rusland is begonnen. De multinational verloor meer dan 20% op de beurs, een daling die het bedrijf hoogst verbaast. “Waarom wordt een duurzaam bedrijf als Shell zo hard geraakt door zoiets als een oliecrisis?”

“We zetten al jaren een enorm schijntje van ons budget in op duurzaamheid”, zegt Shell-CEO Ben van Beurden. “Dan verwacht je wel dat onze flinterdunne investering in duurzaamheid je minder afhankelijk maakt van de geopolitieke grillen van Rusland en de OPEC. Ik bedoel, we stoppen maar 94% van onze investeringen in fossiele energie. Eigenlijk hadden we een stijging van ons aandeel verwacht vanmorgen. Hoe groen moeten we worden?”

Van Beurden noemt het onbegrijpelijk dat beurshandelaren Shell nog steeds associëren met olie. “We zetten al jaren in op groene beeldvorming. We hadden die flesjes waar Anna Nooshin mee op de foto ging, we hadden een Youtube-serie met Katja Schuurman en we hebben de voormalige rechterhand van Rob Jetten aangenomen. De rechterhand van een klimaatdrammer aannemen. Wat kun je als multinational nog meer doen?”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat ik in dit artikel jammer vind is dat de Shell brandstof V-Power niet genoemd wordt. Met V-Power wordt de CO2-uitstoot bij een volle tank toch zeker wel met 0,01% gereduceerd.

Echt een gemiste kans van de schrijvers Jop Eikelboom en Jochem van den Berg. 👎👎

Corrie.

Reageer