Er zwemt steeds minder verse vis in de Noordzee.
Annabel at elke zondag Chinees en nu heeft ze een identiteitscrisis
Annabel is geboren in Almere, maar haar vader haalde elke zondag Chinees. Nu Annabel ouder wordt, heeft ze het steeds moeilijker met die dubbele identiteit.
Japanse wetenschappers: ‘Walvisvlees lekker en gezond’
Mensen die walvis eten zijn dolgelukkig en gezond. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Tokio. […]
Restaurant Adjectief serveert heerlijke bijvoeglijke naamwoorden
Op vrijdagavond schuif ik aan in Adjectief, een nieuw, eigenzinnig en verfijnd restaurant in het hippe, bruisende, maar ook toegankelijke Beverwijk.
Blind selecteert pak vla voor Oranje
Danny Blind heeft een pak vla toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal.
Gezondheidsraad: ‘Minder snijden in jezelf, meer peulvruchten eten’
Het is ongezond om in jezelf te snijden. Dat staat in de richtlijnen van de Gezondheidsraad die woensdag werden gepubliceerd.
Nog steeds onduidelijkheid over potje in koelkast
Er bestaat nog steeds onduidelijkheid over het potje rechts achterin de koelkast van een studentenhuis in Leiden.
Nieuw: kaas zonder karakter
Nonchalante fabrikanten brengen binnenkort kaas zonder karakter op de markt. Slap van smaak, ondefinieerbaar van structuur.
Met liefde bereid voedsel vaak ongezond
We eten het allemaal wel eens: eten dat met liefde is bereid. Volgens voedingsdeskundige Nynke Versnel moeten we oppassen met te veel passie in de keuken: “Liefderijk voedsel bevat tot wel twee keer zoveel calorieën."
Geen verder onderzoek nodig naar gezondheid
De wetenschap is het eens geworden over wat goed is voor de gezondheid en wat niet. Er is geen verder onderzoek nodig.
Oom Theo uit felle kritiek op barbecuevaardigheden neef Rik
Oom Theo neemt in ongemeen harde bewoordingen afstand van de barbecuevaardigheden van zijn neef Rik (17).
Ook Domino’s komt met foodbox
Maaltijdboxketens als HelloFresh en Marley Spoon krijgen er na Albert Heijn nog een concurrent bij. Ook Domino’s Pizza gaat maaltijden in een doos aanbieden.
Heerlijk genieten van authentieke E-nummers uit de streek
Wie in Dordrecht een gerecht met kaas bestelt, zal het altijd op de menukaart zien staan: ambachtelijk sorbinezuur (E200) van Dirk Jan de Kaasboer.
Zus van Doutzen Kroes pleit voor minder antibiotica in Nederlandse keuken
Voedingsgoeroe de zus van Doutzen Kroes luidt de noodklok over het antibioticagebruik in de Nederlandse keuken: “We gooien het overal overheen. Het gaat over aardappels, door de pasta, of gewoon uit het vuistje.
Deze man at een jaar lang potgrond
Een jaar geleden nam Menno Stakman (33) een beslissing die zijn leven zou veranderen: hij besloot een jaar […]
VVD: ‘Neem accuzuur op in schijf van 5’
De VVD wil tijdens de kleine pauze kartonnetjes met accuzuur uitdelen aan alle schoolgaande kinderen van Nederland.
Vla: de gele sluipmoordenaar
Voor veel mensen is het op het oog een tamelijk smakeloos, maar onschuldig toetje. Voor anderen is het […]
Snackbar Rotterdam verrast met ‘dameskapsalon’
Een Rotterdamse snackbar serveert binnenkort een bijzonder nieuw gerecht. Cafetaria Alanya introduceert namelijk de zogenaamde ‘dameskapsalon’. De toch […]
Freelance kip verovert pluimveesector
Het is dé pluimveetrend van het moment: de kip zonder contract. Steeds meer boeren doen hun vaste kippen […]