Shutterstock / Lifeframes

Shutterstock / Lifeframes

Emma raakte haar DigiD-inloggegevens kwijt en werd toen maar autonoom

Het leven van de 24-jarige Emma staat al een paar weken drastisch op zijn kop sinds ze haar DigiD inloggegevens kwijtraakte. “Ik herinnerde mij vaag dat mijn wachtwoord iets was met de naam van mijn eerste konijn en een jaartal. Nog een tijd lang rondgekeken in laatjes en zo, maar, lang verhaal kort: ik ben nu autonoom.”

Een hele stap, maar voor Emma ook een ‘bevrijding’. “Niemand vertelt mij wat te doen. Sinds ik niet meer met mijn DigiD kan inloggen, kan ik eenvoudigweg niet meer omgaan met de tirannieke bureaucratie van de overheid. Ik erken hun macht simpelweg niet.”

Hoewel ze helaas geen toegang meer heeft tot het aanvragen van een rijbewijs, het inzien van haar belastinggegevens, de hoogte van haar studieschuld of haar medisch dossier, heeft het haar wel iets onbetaalbaars opgeleverd: nieuwe vriendschappen.

“Veel mensen in de autonome community zijn echt vriendelijk voor me. Ik ontvang bijvoorbeeld veel steun van ze nu ik te horen heb gekregen dat ik uit mijn huis wordt gezet. Dus dat is dan weer leuk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *