Dit is de man die de nieuwe DigiD-wachtwoorden verzint

‘Vooral tijdens belastingaangifte loopt het storm’

Dit is Alexander Pruisen (43). Hij is in zijn eentje verantwoordelijk voor het verzinnen van alle nieuwe tijdelijke DigiD-wachtwoorden.

“Het verzinnen van een wachtwoord is een creatief proces,” vertelt Alexander trots. “Eigenlijk kan ik me overal door laten inspireren: het maanlicht dat door de gordijnen mijn slaapkamer binnenvalt, de glimlach op een gezicht van een baby, mijn kat die over het toetsenbord loopt. Maar bijvoorbeeld ook door Johan Cruyff. Dat onnavolgbare, dat is voor een wachtwoord ook heel belangrijk. Het wachtwoord trTed53%phBw3 is duidelijk een ode aan hem.”

Het bedenken van nieuwe wachtwoorden is harder werken dan buitenstaanders kunnen vermoeden. Een tijdje terug heeft Alexander zelfs een burn-out gehad. “Het is onvoorstelbaar hoeveel mensen elke dag hun wachtwoord vergeten. Vooral tijdens de belastingaangifte en het aanmelden voor een nieuw studiejaar loopt het storm. Ik kan met mijn creativiteit heel veel willekeurige woordcombinaties bedenken, maar vorig jaar was de inspiratie ineens op. Ik ben toen door een hel gegaan, dat mag je best weten.”

Gelukkig gaat het met Alexander inmiddels weer beter. Hij gaat weer met plezier naar werk: “Wachtwoorden verzinnen is een roeping, je staat ermee op en je gaat ermee naar bed. Mijn vrouw zegt wel eens: ik ben niet alleen getrouwd met jou, maar ook met Q98fTh93&p. Dat vind ik mooi gezegd. Een beetje lastig uit te spreken, maar wel mooi gezegd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een leuk idee van De Speld om de hardwerkende Nederlandse ambtenaar eens in het zonnetje te zetten.

De Nederlandse belasting-inning kan mij niet efficiënt genoeg zijn.
Hoe meer efficiëntie, hoe meer rancune en hoe groter mijn partij dus straks zal worden.

Ja!, ik ga wat vaker bij de belastingdienst rondkijken!

Meneer Wilders

Reageer
gravatar

Mijn wachtwoord voor DigiD is: mWvdPVVw0np (meneer Wilders van de PVV wordt onze nieuwe premier)

Lekker gemakkelijk te onthouden en nog waar ook.

De site “Test je wachtwoord” geeft aan dat het wachtwoord “zeer sterk” is.

Corrie.

Reageer
gravatar

Ja inderdaad, mWvdPVVw0np werkt!
Ik ben onder Corries naam binnen bij de Speld!!

Corrie.
(Maar niet heus, hahahahaaa!!)