Studio Speld / Shutterstock.com

Voetbalhooligans gaan GGD helpen ICT-systemen te beveiligen

Voetbalhooligans en pedojagers gaan de GGD helpen met het beveiligen van hun IT-systemen. “Niemand zit aan onze gegevens!”

Deze week werd bekend dat door een datalek de gegevens van miljoenen Nederlanders in handen van criminelen zijn beland. Direct daarna riepen voetbalhooligans elkaar op om de persoonlijke gegevens veilig te stellen. “Bewaak die SaaS! We moeten het vertrouwen in de GGD beschermen.”

Zo hadden supporters van NAC-Breda zich in oranje hesjes gisteravond verzameld in de cloud van de GGD. Gedurende de avond patrouilleerde ook supporters van FC Den Bosch de ICT-systemen van de GGD. “We willen helpen en hebben evenveel kennis over het beveiligen van ICT-systemen.”  

Een deel van supportersaanhang van NAC waarschuwt de GGD dat de basisbeginselen van de digitale vrijheid niet in orde zijn. NAC-supporter Wim Stam: “De inlogstructuur deugt van geen kant, iedereen heeft nu op hetzelfde niveau toegang tot gegevens van geteste burgers. Dat zijn duizenden medewerkers die daarbij kunnen. Zo lek als een mandje!”

Ook de boeren hebben zich aangesloten bij de burgerbeweging. “Het aanbod komt misschien wat vreemd over, maar ze doen het met de beste bedoelingen”, zegt Farmers Defense Force-lid Tjeerd Doekstra. “We hebben onze trekkers voor de GGD-servers gezet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik had het er net over bij de Pin.
De veiligheid.
Als je even in de berm staat en je kijkt naar de ondergaande zon of wat later de sterren dan denken ze al dat je ze wil bestelen of ze stalkt, of zelfs pedofiel bent, en stoppen ze en zetten ze de koplampen van hun auto keihard recht in je gezicht aan alsof ze stoer de dief hebben betrapt. Andere ideeën hebben ze niet. Je moet een excuus hebben want de politie gaat dan patrouilleren.
In die trant hebben ze bij me ingebroken, de computer gestolen en me met mijn leven bedreigd.
Ze waren ijveriger toen ik me eens kwaad maakte op iemand waar meer geld aan hing, daar wachten ze op, en een nacht in de gevangenis zat voor ‘bedreiging’.

Reageer
gravatar

Ik heb eerder deze dingen hier eerder verteld om de mensen voor te bereiden op de mondiale afstraffing.

gravatar

De wereldwijde reactie op corona is van hetzelfde niveau als wanneer je geen licht op je fiets hebt burgermilities inzetten.

gravatar

Bewustwording.
Ze weten nog niet de rest, maar ze voelen instinctief de bui hangen.
Het verschil met eerder is enkel dat ze de ernst ervan inzien dat ze de achterstand niet meer in kunnen halen en doodgaan.
Want dan begint de ellende pas.