Shutterstock / Alexandros Michailidis

Shutterstock / Alexandros Michailidis

Griekse volleybal-hooligans op de vuist met politie, wordt het niet tijd dat we die hele sport opdoeken?

Onrust in de Griekse volleybalwereld. Na een wedstrijd tussen rivalen Olympiakos en Panathinaikos gingen hooligans de straat op en belaagden agenten met vuurpijlen, molotovcocktails en stenen. De politie zette op haar beurt traangas in om de menigte onder controle te krijgen. Kenners zeggen dat het slechts een druppel op een gloeiende plaat is. Wordt het niet gewoon tijd dat we die hele sport opdoeken?

Volgens sportverslaggever James Donk is het uit de hand lopen van de situatie tekenend voor de grimmige sfeer in de volleybalscene. “Je ziet dat de harde kern van de supporters denkt dat ze los staan van de wet. Er worden voorwerpen vanaf de tribune naar de spelers geworpen, geweld tegen hulpverleners, homofobe en racistische spreekkoren, noem maar op.”

“Het opheffen van de gehele sport is grof geschut, maar het gaat natuurlijk ook om het signaal dat we afgeven. De sportwereld is gewoon niet gediend van zulk excessief en zinloos geweld tegenover hulpverleners en ze zijn hier gewoon een grens over gegaan.”

De Speld presenteert het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief de beste artikelen van De Speld Sport uit 2023. Bestel ‘m hier!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *