shutterstock.com/Alissa Kumarova

Overwinning voor autocorrect: Lisette verandert haar naam naar Leidsverzet

Na een maandenlange strijd heeft Leidsverzet de handdoek in de ring gegooid. De autocorrectie van Leidsverzet (voorheen Lisette) bleef haar naam standvastig veranderen. Dat de aanhouder wint bewijst autocorrect maar weer. “Ik heb me lange tijd verzet tegen de nieuwe naam maar zie nu in dat dit gewoon beter bij mij past,” vertelt Leidsverzet.

“Toen mijn ouders 23 jaar geleden voor de naam Lisette kozen, hadden zij natuurlijk ook niet kunnen voorzien dat we in de toekomst telefoons hebben die het beter weten dan zij. Ik heb mijn autocorrect maandenlang gefrustreerd verbeterd maar vrienden werden gek van mijn excuses. Dan zei ik: ‘Lisette!!! Sorry hoor, mijn autocorrect is een nachtmerrie haha’.” Om vervolgens toch weer door Autocorrect verbeterd te worden. Vriend Jop besloot met haar in gesprek te gaan. “Maar wat nou als je diep van binnen eigenlijk Leidsverzet bent Lisette? Wat als autocorrect je al maandenlang probeert te sturen naar wie je echt bent? Open je ogen eens voor nieuwe mogelijkheden.”

Leidsverzet besloot de moedige stap te nemen om het advies van Autocorrect en Jop op te volgen. Het wijzigen van haar naam had een hoop voeten in de aarde maar dan heb je ook wat. “Ik zal het moment waarin ik voor het eerst mijn handtekening zette als Leidsverzet nooit vergeten, er viel een last van mijn schouders. Zelf nadenken is echt overrated.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *